1
שופכים לסיר את קמח התירס, החלב ומים חמים ומדליקים על אש גבוהה עד לרתיחה. מערבבים בעזרת לקקן בדגש על תחתית הסיר.
2
מרגע הרתיחה מורידים לאש נמוכה וממשיכים לערבב עד לאיחוד הנוזלים והתירס. מיד מוסיפים את החמאה, את הגרנה פדנו, המלח והפלפל.
3
מערבבים ומבשלים יחד במשך 5 דק׳ עד למיזוג המרכיבים.
4
כשמקבלים פולנטה חלקה, טועמים שהכל רך וטעים ומכבים את האש (אם יש גושים מעט קשים ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 2/3 דק׳).
5
מעבירים את הפולנטה למגש מרופד נייר אפייה, משטחים היטב לגובה 1.5 ס״מ, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 שעות.
6
מדליקים תנור על 180 מעלות.
7
מוציאים מהמקרר, חותכים לרצועות, מעין צ'יפס, בעובי וגובה 1.5 ס״מ ואורך 6 ס״מ (העיקר שיהיו זהים ככל האפשר בגודל).
8
מצפים את הצ׳יפס בקמח תירס ומניחים במגש מרופד נייר אפייה.
9
מכניסים לתנור למשך 30 דק׳. מוציאים, מתבלים במלח, צ׳ילי, אורגנו וגרנו פדנו.
10
מגישים לצד איולי שאוהבים 🙂
2 Responses
אם אפשר כתבות להמלצות על דיאטות בריאות ו אפקטיביות כולל ספורט מתון תודה מאוד
תודה