שיתוף
תגובות
בריאות » חדשות הבריאות » פייזר: החיסון יעיל למוטציה הדרום אפריקאית
מחקר מוכיח
ענקית התרופות הודיעה כי המנות שהיא מייצרת יעילות לא רק נגד המוטציה הבריטית, אלא גם נגד הווריאנט השני שמתפשט בישראל, זאת לאור נתוני ביניים ממחקר על החיסון
חיסון לקורונה | צילום: Gabarrella fotograf, שאטרסטוק

חברת התרופות פייזר פרסמה היום (חמישי) נתוני ביניים מתוך מחקר שערכה לגבי החיסון לקורונה שהיא פיתחה, והצהירה כי החיסון יעיל נגד הווריאנטים הבריטי והדרום אפריקאי של נגיף הקורונה.

המחקר מתבסס על בדיקות דם שנלקחו מנסיינים שקיבלו את שתי מנות החיסון. בחברת פייזר אישרו כי חלה ירידה בכמות הנוגדנים שפיתח הגוף לאחר החיסון למוטציה הדרום אפריקאית, אך עדיין מדובר בכמות נוגדנים המספיקה להגנה יעילה ממנו. בחברה מעריכים כי ייתכן שבמקרה זה החיסון יאבד מעט מהיעילות, אך עדיין ישיג את התוצאה הנדרשת.

המחקר מוכיח כי החיסון הקיים יעיל מול מרבית המוטציות המוכרות כיום, אך יחד עם זאת, בפייזר מסייגים את הנתונים ומצביעים על כך שהמחקר טרם הסתיים. לכן, בחברה עדכנו כי לאור התוצאות הם מעריכים כי לא יהיה צורך בפיתוח חיסון חדש לנגיף אך מבהירים כי הם ערוכים לכל תרחיש ואינדיקציה שיצביעו על חוסר יעילות בחיסון.

ביום שני דיווחנו כאן ב'בחזית' כי חברת התרופות 'מודרנה' הודיעה כי החיסון שפיתחה נגד נגיף הקורונה יעיל גם נגד המוטציות מבריטניה ומדרום אפריקה. מנכ"ל החברה סטפן בנסל מסר כי "אנחנו שואבים עידוד מהמידע החדש, אשר מחזק את ביטחוננו בכך שהחיסון של מודרנה נגד הקוביד 19 יגן מפני הווריאנטים החדשים שהתגלו".

במחקר שערכה החברה נבדקו רמת נוגדנים בגופם של אנשים שהתחסנו בשתי מנות חיסון. לפי הודעת החברה, החיסון יעיל גם נגד הווריאנט הבריטי והדרום האפריקני. עם זאת, מתוצאות המחקר עולה כי במקרה של המוטציה הדרום אפריקנית יש ירידה משמעותית של מספר הנוגדנים בגוף (פי שישה) – אך במודרנה טוענים שהחיסון עדיין בטווח היעילות.

על פי ההודעה, "התוצאות התקבלו במחקרי מעבדה בנסיוב הנלקח מגופם של אינדיבידואלים אשר התחסנו בחיסון ה-COVID-19 של מודרנה. מתן שתי מנות החיסון נגד COVID-19של מודרנה בכמות של 100 מיקרוגרם צפוי להגן מכלל הזנים שהתגלו עד כה".

"לא נמצאה השפעה משמעותית על אפקט הנוגדנים נגד וריאנט B.1.1.7 (אשר התגלה לראשונה בבריטניה). למרות שאפקט הנוגדנים המנטרל של החיסון חלש פי 6 מול וריאנט B.1.351 (אשר התגלה לראשונה בדרום-אפריקה) בהשוואה לווריאנטים קודמים, הוא נותר על רמות גבוהות יותר מאלו הנחשבות כמגנות".

"די לנקוט במשנה זהירות, מודרנה משיקה תוכנית ניסויים קליניים להגברת חיסוניות מפני ווריאנטים חדשים. החברה תבחן את ההשפעות של מנת חיסון נוספת (mRNA-1273) בכדי לחקור את היכולת להגדיל עוד יותר את אפקט הנוגדנים המנטרל אל מול זנים חדשים. החברה מקדמת מוצר להגברת החיסון מול וריאנט (B.1.351 mRNA-1273.351)".

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
האדם העשיר ביותר הוא לא זה שיש לו הכי הרבה, אלא זה שצריך הכי פחות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים