שר הבריאות משה ארבל פנה היום (רביעי) לשר האוצר בצלאל סמוטריץ', שבסמכותו לקבוע את רשימת המוצרים שבפיקוח, בבקשה להכניס לרשימה גם את הלחם המלא כדי לגרום לירידת מחיר לחמים אלו. המהלך יכלול פיקוח גם של פיתות ולחמניות מקמח מלא והוא נתמך על ידי משרד הכלכלה.
מחירו של לחם שבפיקוח עומד על כ-7.30 שקלים. והוא עשוי ממקמח לבן – לחם לבן או אחיד. מחירו של לחם מקמח מלא גבוה בעשרות אחוזים ועומד על 11-16 שקלים ועשוי להגיע אף ל-20 שקלים ויותר. בפנייתו כתב השר הבריאות כי "מחקרים רבים פורסמו על ההשפעה החיובית של לחם מחיטה מלאה בהשוואה ללחם לבן, בהפחתת סיכון לתחלואה במחלות רבות".
עוד מבחזית החדשות
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
- הפסגה בקטאר: נתניהו מתעקש להישאר בציר פילדלפי • חמאס: זה לא סוכם
- טראמפ: רוב החטופים המוחזקים בידי חמאס – אינם בחיים
- ראש הממשלה נחת בארה"ב לקראת הנאום בקונגרס | נתניהו טס לראשונה במטוס הרשמי "כנף ציון" בטיסת בכורה
בנוסף ציטט ארבל נתונים, שלפיהם צריכת קמח מלא במקום קמח לבן מפחיתה ב-22% את הסיכון לגידולים ממאירים במערכת העיכול, ב-25% סיכון לתחלואת לב וכלי דם, ב-21% את הסיכון ליתר לחץ דם וב-31% את התמותה לאחר התקף לב.
"צריכת מוצרי חיטה מהווה לפחות 30% מצריכת האנרגיה מהתפריט הישראלי. מוצרי חיטה הינם פריט מזון עיקרי בתזונה ולכן השפעתם על בריאות הציבור היא בעלת משמעות מכרעת", כתב ארבל.
שר הבריאות ציין כי עיקר הרוכשים של הלחם המפוקח הם משפחות מהמגזר הערבי החרדי והקשישים. "ידוע שאוכלוסיות במצב חברתי כלכלי נמוך נוטות לסבול באופן משמעותי משיעורים גבוהים בהרבה של מחלות כרוניות רבות בהן השמנה, סוכרת, יתר לחץ דם, סרטן ודמנציה. עלויות הטיפול במחלות אלה מהוות נטל כלכלי כבד על מדינת ישראל, על שוק העבודה ועל מערכת הבריאות".
יש לציין כי כבר לפני כתשע שנים ניסה שר הבריאות דאז יעקב ליצמן להוביל מהלך דומה אך נתקל בהתנגדות של משרד האוצר. בהמשך ניסתה גם "הקואליציה למען תזונה בריאה" להתניע את המהלך אך שוב ללא הצלחה.