שיתוף
תגובות
חדשות » פוליטי » חשש מקריסת הגשר מעל רחבת הכותל
למנוע אסון מירון 2
בשבוע שעבר פורסם תחקיר חדשותי ממנו עולה כי גשר המוגרבים שנבנה כפתרון זמני הפך לסכנה לשלום המתפללות בעזרת הנשים ברחבת הכותל
רחבת הכותל | צילום: Framalicious, שאטרסטוק

מהנדס מומחה שנשכר לפני מספר חודשים על ידי הקרן למורשת הכותל המערבי מזהיר כי גשר המוגרבים אינו בטוח לטווח ארוך, וכי הוא צפוי בעוד חודשיים להמליץ שלא לאפשר עוד שימוש בגשר – כך דווח ב'ישראל היום'.

במכתב שנשלח במאי האחרון לקרן למורשת הכותל המערבי הבהיר עופר כהן, מהנדס מומחה, כי מדובר בגשר מסוכן, שאף עלול לקרוס. בשל הסוגיה הרגישה מי שמטפל בעניין הם אנשי משרד רה"מ.

ח"כ שמחה רוטמן הגיש הצעה דחופה לסדר בנושא ומסר: "מהנדס שבדק את הגשר מצא בו סדקים רבים וקבע כי לא ניתן להמשיך את השימוש בגשר לאורך זמן. אם לא נתעשת בהקדם אסון מירון יתרגש עלינו בשנית".

ח"כ מירי רגב העלתה גם היא לשולחן הכנסת הצעה דחופה לסדר בנוגע לסכנת קריסת גשר המוגרבים: "גשר המוגרבים שהחליף את סוללת העפר ידוע כבר שנים כמפגע בטיחותי וסכנה לציבור, הוגשו עתירות לבג"צ, הוגשו אינספור דו"חות מומחים על הסכנה הטמונה בגשר העץ הרעוע, אך הממשלה שותקת ומסרבת להרוס את הגשר הישן ולהקים במקומו דרך גישה ראויה להר הבית שאינה מסכנת את ציבור המתפללים בכותל. בשבוע הבא יחול ט' באב ואחריו חודש הרחמים והסליחות. מועדים בהם יפקדו מאות אלפי מתפללים את רחבת הכותל. האם לא די לעם ישראל אסונות מיותרים, שיכלו להימנע עם נקיטה יוזמה ופעולה מונעת אסור לחכות עוד רגע אחד עם הריסת הגשר ובניית מענה הולם, הכתובת על הקיר, והדם יהיה על הידיים של כל אלה שישבו מהצד ושתקו".

"בחורף 2004 קרסה סוללת עפר שכונתה מעלה המוגרבים. הסוללה, הייתה דרך הגישה לשער המוגרבים, אחד משערי הכניסה להר הבית. שער המוגרבים, הינו השער היחיד דרכו נכנסים מבקרים לא מוסלמים, וכוחות הביטחון במקרה חירום להר הבית. בשל כך, לאחר הקריסה בנתה הקרן למורשת הכותל גשר עץ זמני. שתפקידו להחליף את אותה סוללת עפר שקרסה".

"כיום, 17 שנה אחרי, אותו גשר זמני עדיין עומד, רעוע מתמיד. גשר המוגרבים הוגדר כמסוכן על ידי מומחי בטיחות ויש להחליפו מיד בגשר קבוע. בדצמבר 2011 מהנדס העיר ירושלים שלח צו סגירה לגשר בשל אותו חשש. תוכנית הגשר החדשה אושרה כחוק כבר לפני שנים רבות אך ביצוע התוכנית מתעכב. אף עתרו נשים הנוהגות להתפלל דרך קבע בכותל, בבקשה להסיר את גשר העץ המסוכן, ולהעתיק לייעודו המקורי. אך הרשויות דוחות ומעבירות את הפניות מיד ליד ואותן נשים פנו לבג"צ שיכפה על המדינה לפרק את הגשר".

"לאור האסונות הטראגיים במירון ובגבעת זאב, אסור לחכות עוד רגע אחד עם פירוק הגשר. עלינו לקחת אחריות לחיי אדם, ולדון בדחיפות בסכנה העולה מקריסת הגשר. בחודשיים הקרובים עם תחילת חודש הרחמים, תשעה באב, אירועי הסליחות ההמוניים ושאר מועדי ישראל עומדים בסכנה מאות אלפי אנשים".

"כיצד מונעים מהאסון הבא שיקרה? מדוע הסרת הגשר המסוכן ממשיכה להתעכב? האם עד שלא נשלם בחיי אדם לא יוסר המפגע הבטיחותי הזה?", דברי רגב.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
לא משנה כמה המצב טוב או רע, תמיד הוא בסוף משתנה

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים