שר הבריאות יולי אדלשטיין שב וקורא הבוקר לאזרחים, לשמר את הנחיות הריחוק החברתי, זאת לאור נתוני התחלואה המדאיגים שממשיכים להתפרסם גם ביממה האחרונה בה אובחנו למעלה מ 7,000 חולים מאומתים חדשים.
שר הבריאות התייחס הבוקר למבצע החיסונים שהציב את ישראל במקום הראשון בעולם בדירוג המחוסנים לנפש, וחשף כי מאז החלה מערכת הבריאות בישראל לחסן את האזרחים ועד הבוקר, כבר חוסנו קרוב ל- 1,370,000 ישראלים אשר קיבלו את מנת החיסון הראשונה, בעוד שכמעט 146 אלף מתוכם רק אתמול.
עם זאת מתריע שר הבריאות, כי גם מי שכבר קיבלו את מנת החיסון הראשונה, נדרשים עדיין לשמר את הנחיות הריחוק החברתי, "אני מזכיר: חיסון מלא הוא רק שבוע אחרי המנה השניה. בינתיים מצב התחלואה מזנק. לכן לצערי אין מנוס מסגר מלא ומהיר", אמר אדלשטיין.
יצוין, כי על פי הדיווח הבוקר ב'ישראל היום', בכירים במערכת הבריאות ובדסק החרדים של "מגן לישראל", מגדירים את התחלואנ במגזר החרדי כמצב חירום.