עוגה חגיגית ומפנקת שמורכבת משכבת בסיס של בצק פריך ומעליה שכבת קרם יוגורט מתוק/חמצמץ בליווי גרעיני רימון. המפגש בין הטעמים והמרקמים עשיר במיוחד והופך את העוגה הזו לכוכבת שולחן החג.
כמה נקודות שחשוב לדעת:
- מומלץ להמתין לקירור מוחלט של הבסיס לפני שמוסיפים מעל את שכבת הקרם.
- קחו בחשבון שהעוגה צריכה זמן מקפיא של 4 שעות לפחות, כך שעדיף להכין אותה יום לפני.
- מומלץ להעביר את העוגה מהמקפיא אל המקרר לשעה לפחות לפני ההגשה.
- לא לשכוח לצפות את השוליים של התבנית בנייר אפייה או בשרוול פלסטיק. זה יאפשר לכם להוציא את העוגה מהתבנית בקלות יתרה לקראת ההגשה.
- בכמות של הבצק הפריך נכללה גם כמות רכיבים מספיקה לשטרויזל שתוכלו לפזר מעל לעוגה. זה לא חובה ובמקרה שאתם מוותרים על השטרויזל יש לכם 2 אפשרויות. הראשונה, להכין בסיס נוסף (כך שיהיו לכם 2 בסיסים ל-2 עוגות). השנייה, להוריד את כמות המרכיבים ב-1/2.
המתכון הוא לתבנית עוגה עגולה בקוטר של 20 ס"מ. זמן הכנה: 60 דק'. זמן תנור: 20 דק'. זמן מקפיא: 4 שעות.
באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ-התפריט.
תגובה אחת
יש אפשרות במקום חמאה להשתמש בשמן קוקוס?
כמוכ פרי אחר במקום רימונים?