חברת אנויז'ן מדיקל, המשווקת ומוכרת מערכות ניווט אלקטרומגנטיות מתקדמות המסייעות לצוות הרפואי המטפל בהחדרת צינור הזנה תוך גופי באופן יעיל ובטוח המונע סיכונים וסיבוכים רפואיים, מדווחת על כניסה לתחום הקרדיולוגיה ותחילת הליך הפיתוח של צנתר מסוג פיק ליין (PICC).
החדרת צנתר לוריד מרכזי הינה פרוצדורה רפואית הכרחית למתן תרופות, נוזלים ותזונה ולקיחת דגימות דם באופן רציף. צנתר הפיק ליין מוחדר דרך כלי דם גדול ומועבר עד לעליית הלב הימנית לתקופה של מספר חודשים.
כיום, תהליך החדרת הצנתר מתבצע בליווי בדיקות אולטרסאונד ואקג כאשר יש צורך בצילום רנטגן (X-ray) בתום ההליך בכדי לוודא מיקום הצנתר.
הבעייתיות היא בכך שלא קיימת כיום טכנולוגיה מהימנה מספיק המספקת התראות בזמן אמת על מיקום שגוי של הצנתר, וזאת למרות שהחדרת צנתר מתבצעת בעיקר לחולים אונקולוגיים וחולים במצב קריטי.
הפתרון אותו מציעה אנויז'ן מתבסס על טכנולוגיית הניווט האלקטרו מגנטית של החברה אשר עושה שימוש בצילום X-ray של החזה וחיישן המוטמע בצינור בקטרים קטנים מאוד (FR 4-6) המתאימים לכל הפרוצדורות הקשורות בצנתרי פיק ליין ומאפשרים ביצוע של שתי פרוצדרות במערכת אחת. באנויז'ן מציינים כי לרוב, הצוותים הרפואיים המבצעים החדרת צנתר הינם אלו האחראים על החדרת צינורות הזנה, דבר שיסייע לחברה בחדירה לשוק.
בכוונת החברה לבחון יצירת שיתופי פעולה אסטרטגיים עם חברות בינלאומיות המספקות לבתי חולים ערכות לביצוע פרוצדורות PICC, אשר יכללו את הפיתוח של החברה המיועד לשימוש עם מערכת ENvue. אנויז'ן מעריכה כי הפיתוח צפוי להתאים לערכות PICC של כלל החברות המספקות ערכות אלה לבתי חולים.
כ-9 מיליון צנתרים מוחדרים למטופלים בכל שנה ברחבי העולם, מתוכן 3 מיליון בארה"ב בלבד, שוק היעד העיקרי של אנויז'ן מדיקל.
ד"ר דורון בסר מנכ"ל ושותף מייסד אנויז'ן מדיקל הגדיר את ההחלטה "קפיצת מדרגה משמעותית" ואמר כי "הפתרון יאפשר לראשונה לסייע לצוות המטפל בהחדרת צנתר לגוף בזמן אמת ובאופן מדויק, תוך תצוגת מפת דרכים על גבי צילום חזה. לאחרונה דיווחנו על הצלחה משמעותית בפיתוח צינורות הזנה עבור תינוקות ופגים ואנו מאמינים כי הכניסה להתוויה רפואית נוספת וחשובה זו תסייע לנו בחדירה לבתי חולים נוספים בארה"ב".