ראש השב"כ לשעבר עמי אילון התראיין היום (חמישי) לרדיו תל אביב ואמר כי "כמה מההנחות שבדיון הציבורי ובתקשורת נהגנו להניח, שאלימות יכולה להגיע רק מצד אחד, אין לה ממש בסיס. אם הייתי היום ראש השב"כ, הייתי דואג. יצור אנושי שמגיע למצב שנראה לו כאסון והוא מרגיש שאין לו שום כלי להתמודד".
"עם האסון הזה, אנשים עלולים לפנות למקומות שבמציאות נורמלית אף אחד מאתנו לא היה מעלה על דעתו. בעבר הרחוק, השמאל נתפס לא פחות כאיום מאשר הימין. כשהקריאות האלה מגיעות מאנשים שנתפסים כאנשי שוליים. ההשפעה שלהם היא מינורית וכמות האנשים שמושפעים מכך היא קטנה מאוד, ככל שאותה אישיות עצמה לא מתכוונת לעשות מעשה. אבל אם זה אנשים שנתפסים אחרת, כמובילי דעה, יש מי שמקשיבים להם ומתייחסים לדבריהם ברצינות".
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
כזכור מוקדם יותר החודש, שוחח ראש השב"כ רונן בר עם מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי, על רקע העלייה בשיח האלים והמסית כנגד נבחרי ציבור ככלל וראש הממשלה בפרט. ראש השב"כ אמר בשיחה כי בימים האחרונים הוא זיהה עלייה בהיקף וחומרת ההתבטאויות הפומביות, בדגש על הרשתות החברתיות, אשר יש בהן קריאה לפגיעה פיזית ולפעילות אלימה כנגד ראש הממשלה ונבחרי ציבור נוספים. לאור זאת סוכם, כי מערכת אכיפת החוק תנקוט במדיניות של אפס סובלנות כלפי מי שיסית לאלימות או יקרא לפגיעה בנבחרי ציבור וכן כלפי מי שיקרא לפגיעה במפגינים.
מפכ"ל המשטרה רנ"צ יעקב שבתאי וראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה ניצב יגאל בן שלום הבהירו כי כל פרסום או התבטאות שיש בה משום הסתה לאלימות, תיחקר על ידי המשטרה כדי לבלום מבעוד מועד אפשרות להסלמה. בהמשך הודיעה הפרקליטות כי אישרה למשטרה לפתוח בחקירות פליליות במקרים של התבטאויות החורגות מגדר חופש הביטוי, ובמקרים מתבקשים אף תעמיד לדין.