כחלק מתרגול המרחב האזרחי לשעת חירום, יתרגל פיקוד העורף בשבוע הקרוב את התרחישים הבאים: ירי רקטות וטילים, רעידת אדמה וחדירת מחבלים ליישוב.
היום בשעה 10:05 תופעל התרעה על רעידת אדמה ביישוב קדומים. בשעה 10:15 תופעל התרעה על ירי טילים בעיר כרמיאל ובאזור התעשייה כרמיאל. בשעה 10:25 תופעל התרעה על חדירת מחבלים ביישוב בית אל.
ההתרעות יישמעו במסגרת תרגול מערך החירום ביישובים ותרגול הנחיות ההתנהגות. כמו כן, ההתרעות עלולות להשמע במרחבים הסמוכים למרחבים המתרגלים. אם תופעל התרעת אמת בשעת התרגיל, תישמע אזעקה עולה ויורדת נוספת וידווח על אירוע אמת ביישומון פיקוד העורף.
מידע נוסף ניתן למצוא במוקד פיקוד העורף בטלפון 104, באמצעות מסרונים בוואטסאפ לטלפון 052-9104104, בפורטל הלאומי בכתובת: oref.org.il . למידע המלא על ההתרעה החדשה לרעידת אדמה:
https://www.oref.org.il/12629-19049-he/Pakar.aspx