שיתוף
תגובות
בריאות » דיאטה ותזונה נכונה » 5 סימנים שיעשו לכם סדר במערכת העיכול
אי וודאות
בימים בהם רובנו מתמודדים עם תהליך כזה או אחר במערכת העיכול, כך נייצב את חוסר הוודאות ונדע אם כאב הבטן ממנו אנו סובלים נעוץ בבעיה במערכת העיכול או בבעיה אחרת
בתקופת קורונה אנחנו נוטים לאכול יותר | צילום: Syda Productions, שאטרסטוק

כל אחד מאתנו עבר בחצי השנה האחרונה תהליך כל שהוא שהשלכותיו באו לידי ביטוי בהשפעה על הרגלי התזונה שלנו. יש גם מי שהתהליך מלווה אצלם עם שילוב של חרדה, דיכאון, השמנה או נדודי שינה.

הצד השווה שבהן, הוא שכל התופעות הללו קשורות בצורה עקיפה וישירה למערכת העיכול שלנו, כאשר מאז שהתחלנו להסתגר בבתים והשעמום החל לכרסם בנו, התחלנו גם לצרוך מוצרי מזון שפחות היינו מורגלים אליהם, בוודאי שלא בכמויות האלו.

הבלבול שנוצר בעקבות כך, אינו נותן לנו מנוח במובן של חוסר הוודאות אם כאב הבטן ממנו אנו סובלים כרגע נובע מבעיה במערכת העיכול או מבעיה כרונית אחרת.

בגדול, מערכת העיכול שלנו מתאפיינת באכלוס חיידקים ופטריות ואפילו נגיפים, אלא שבניגוד לזעזוע והצמרמורת שפוקדים אתכם עכשיו, חשוב לדעת כי על פי רוב מדובר בנגיפים ש'עושים סדר' במעיים, מחטאים אותו, מייצרים סרוטונין במוח ומסייעים למערכת החיסונית.

אלא שלעיתים, עלול חוסר איזון במערכת העיכול בין החיידקים הרעים לחיידקים הטובים, לגרום לבעיות שרצוי להניח עליהם את הדעת.

מצב זה הנקרא "דיסביוזה" והוא עלול לפתח השלכות של אי נעימות, כגון שלשולים, עצירות, נפיחות, בחילות וצרבות, המאפיינים בעיות קלאסיות במערכת העיכול, כאשר תופעות כמו ריפלוקס, מחלות מעי דלקתיות, תסמונת המעי הרגיז וקוליטיס קשורים לחוסר איזון במיקרוביום במערכת העיכול.

5 סימנים יעזרו לכם להכיר את עצמכם טוב יותר בימים אלו של חוסר וודאות:

1. השתוקקות למתוקים – משיכת יתר למאכלים אליהם לא הייתם מורגלים עד כה, ובמיוחד למתוקים, עלול לסמן חוסר איזון של חיידקי המעיים.

2. בעיות בעור – הקשר בין בריאות המעיים והעור, אינו זר לעולם הרפואה, שכן הוא מבוסס על ידי מחקרים. זו הסיבה שפריחה בעור ואקזמה, יכולים להיות סימן לבריאות מעיים לקויה מכיוון שכן, הם לרוב מתפתחים כתוצאה מחוסר איזון בחיידקי המעיים.

3. אי יציבות במשקל – מחקרים הוכיחו כי ישנם סוגים של חיידקי מעיים העלולים לפתח עלייה במשקל וכן להיפך.

4. חרדה או דיכאון – רוב המינרלים המשפיעים על מצב הרוח, התיאבון, השינה והזיכרון, מיוצר במעיים. כאשר הגוף מייצר פחות סרוטונין, הדבר עלול להשפיע על מצב הרוח. יצוין, כי בין 80 ל-90 אחוז מהסרוטונין, מיוצרים במעיים.

5. נדודי שינה – מחקרים רבים מוכיחים, כי מחסור בסרוטונין עלול להוביל בין היתר לנדודי שינה או קושי להירדם. עייפות כרונית ותסמינים של פיברומיאלגיה יכולים להיות קשורים גם לחוסר איזון בחיידקי המעיים.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
מצליחנים הם אנשים שהופכים להרגל, לעשות דברים, שהמפסידנים חשים שלא בנחת לעשות...

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים