חיפוש עבודה עלול לארוך זמן ולהוות אתגר מתמשך. הרצון למצוא ולהתקבל לעבודה יציבה ומספקת במהירות, לעיתים מתנגש עם חוסר וודאות, בלבול, ואפילו ייאוש, כשלמרבה האכזבה המשרה המיוחלת לא נראית באופק.
אז מה כדאי לעשות? איך ניתן לייעל ולקצר את חיפוש העבודה?
ראשית חשוב לדעת ולזכור שמילת המפתח לחיפוש יעיל ומהיר היא: התאמה!
כבר בשלב החיפוש יש לחפש משרה שבאמת מתאימה לניסיון ולכישורים, ולדאוג להדגיש את ההתאמה לדרישות המשרה גם בהמשך התהליך: בקורות החיים, בראיון הטלפוני והריאיון בחברה, כך חיפוש העבודה הופך לממוקד ומסתיים מהר יותר בס"ד.
באופן מעשי, מומלץ להיעזר ב-4 השלבים הבאים:
1. זמן למחשבה ומיקוד
חשוב מאד להקדיש מספר דקות כדי לסדר לך בראש, על דף או במסמך במחשב – מה בעצם חשוב לך למצוא. איזו משרה ומהו התפקיד המדויק, באילו חברות, מהם התנאים הרצויים, על מה ניתן להתפשר ועל מה ממש לא. זוהי נקודת המוצא לחיפוש יעיל וממוקד.
2. אני, השוק והמשרה
בשלב השני, חשוב להבין מהן הדרישות המקובלות בשוק העבודה למשרה ולתפקיד הרצוי, ולהבין את מידת ההתאמה שלך למשרה.
כדאי לערוך סיכום של ניסיון, השכלה וכישורים שנדרשים בדרך כלל, תכונות רצויות לתפקיד, כלים או תוכנות שיש לדעת, כל מה שנדרש ורצוי לתפקיד, לאו דווקא מה שיש לך כרגע.
הדרך הכי פשוטה לעשות זאת היא להציץ במודעות דרושים של המשרה הרצויה, ולסכם את הדרישות והיתרונות הנפוצים.
3. חיזוק ושדרוג התשתית
הסיכום שהכנת יעזור לך לחפש מהר יותר!
נשאר לסכם אילו כלים ויתרונות יש לך, לעומת מה שכדאי שיהיה. זה הזמן לרכוש ידע / ניסיון שחסר לך, ללמוד קורס שיהווה יתרון נוסף, לשפר את האנגלית אם זה משהו שיכול לעזור לך, אולי להתקדם לרמה אחרת בתכנה נצרכת (יש מבחר קורסים חינמיים לרשות הציבור).
4. בדיקה ושיפור ההצגה העצמית
לא לשכוח לבדוק את קורות החיים שלך, לחדד את היתרון היחסי (במילים פשוטות: למה לבחור דווקא בך?), ולהכין מסרים חזקים לראיון העבודה וניהול המשא והמתן.
זו הדרך שלך להציג את עצמך למעסיקים, ואם אין לך ביטחון מלא וכלים להוכיח התאמה מלאה לתפקיד, חשוב לשפר ולטפל בכך.
הביצוע של 4 השלבים אולי ייקח לך מעט זמן, אבל יתגמל אותך בחיפוש יעיל ומהיר בעזרת השם!