נתון מטריד: כמעט שליש מחולי הקורונה שהחלימו מאושפזים מחדש בבית חולים תוך חמישה חודשים, ואחד מכל 8 מהם מת מסיבוכים הקשורים למחלה.
מחקר חדש של אוניברסיטת לסטר והמשרד לסטטיסטיקה לאומית בבריטניה מצא כי מתוך 47,780 אנשים ששוחררו מאשפוז בגל הראשון, 29.4 אחוזים חזרו לבית החולים תוך 140 יום ו-12.3 אחוזים מתו.
כבר ידוע כי ישנה תופעה אצל חולי קורונה המכונת 'לונג קורונה' שגורמת למחלימי הקורונה לסבול מתופעות לוואי לאורך זמן ארוך לאחר החלמתם.
המשרד לסטטיסטיקה לאומית בבריטניה (ONS) פרסם בחודש שעבר מידע ראשוני על שכיחותו של "קוביד מתמשך". על פי הנתונים, במהלך השבוע האחרון של נובמבר 2020 חיו כ-186 אלף בני אדם בבריטניה עם תסמיני קוביד ארוכים שנמשכו בין חמישה ל -12 שבועות. התסמין הנפוץ ביותר היה עייפות, ואחריו שיעול, כאב ראש, אובדן טעם, אובדן ריח, כאב גרון, חום, קוצר נשימה, בחילות, שלשולים וכאבי בטן.
מחבר המחקר, פרופ' קמלש חונטי, מומחה לסוכרת ראשונית ולרפואה וסקולרית, אמר בראיון לטלגרף כי זהו "המחקר הגדול ביותר שנערך עד כה על אנשים המשתחררים לאחר שאושפזו עם COVID-19". לדבריו, "נראה שאנשים משוחררים הביתה, סובלים מהשפעות ארוכות טווח של המחלה, מאושפזים מחדש ואז מתים. אנו רואים שכמעט 30 אחוזים אושפזו מחדש, וזה הרבה אנשים. המספרים מאוד גדולים".
פרופ' חונטי ציין כי במחקר הופתעו לגלות שהמחלימים חזרו לבית חולים עם אבחנה אחרת, וכי רבים פיתחו סיבוכים נוספים. כך לדוגמא, החוקרים גילו אבחנות חדשות של סוכרת, והסיבה לכך לא ברורה. "אנחנו לא יודעים אם זה בגלל שהנגיף השמיד את תאי הבטא שמייצרים אינסולין ואז אתה סובל מסוכרת מסוג 1, או אם זה גורם לעמידות לאינסולין, ואז אתה מפתח סוכרת סוג 2", אמר.
חשוב לציין כי המחקר טרם נבדק על ידי עמיתים, וכי הסטטיסטיקה המדאיגה הזו מבוססת על נתונים ראשוניים בלבד.