שיתוף
תגובות
כלכלה » נדל"ן » 120 ימי חסד לקבלנים
מ' המשפטים בעד
משרד המשפטים מאשר: החוק לא השתנה ואיחור במסירת דירה של 61 יום – מחייב מתן פיצוי על ידי היזם; עם זאת, ההמלצה היא להאריך בהסכמה את התקופה ל-100-120 יום
פשט המשפט | צילום: Burdun Iliya, שאטרסטוק

במזכר ששיגר משרד המשפטים ללשכת עורכי הדין, מצוין מפורשות כי החוק התקף לא ישתנה ולפיכך איחור של 60 יום במסירת דירה מעבר לנקוב בחוזה – מחייב את היזם במתן פיצוי של 150% משכר דירה אקוויוולנטי. 

עם זאת, "ראוי שהצדדים לחוזה יפעלו על פי המלצות הצוות הבין-משרדי, כפי שגיבש המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לענייני המשפט האזרחי, עו"ד ארז קמיניץ", נאמר במזכר.  

מהמופיע במזכר עולה, כי המלצות עו"ד קמיניץ יאומצו ככל הנראה על ידי בתי המשפט האזרחיים, הגם שבחוזה המכר תקופת הגרייס קצובה ל-60 בלבד.  

יצוין, כי איחור במסירת דירה עשוי לגרום לרוכשים נזקים חמורים, עקב מחויבות לפינוי דירה קיימת, בלא פתרון לתקופת ההפרה. 

תוספת הארכה של 40-60 יום    

על פי המלצות הצוות הבין-משרדי – ל-60 ימי  החסד הראשונים הקבועים בחוק, יתווסף פרק זמן נוסף של 40 או 60 יום, שאינו מחייב בפיצוי.  "שתי האפשרויות (40/60) ראויות ומאוזנות בעינינו, מתוך הכרה בנסיבות הייחודיות שנוצרו עקב משבר הקורונה", נאמר במזכר משרד המשפטים. 

עוד מצוין, כי ההמלצות המקנות תקופת חסד נוספת ליזמים, "עולות בקנה אחד עם הוראות הדין והפסיקה ועם האיזון המשפטי שייערך, בנסיבות של משבר הקורונה. על כן, הן בגדר חיזוי סביר של תוצאותיו של הליך משפטי".  

רלוונטי בבית המשפט   

יצוין כי בענף הבניה מעריכים שאי הסכמת משרד המשפטים לאפשר הגמשת החוק והענקת ארכה חוקית של 60 יום נוספים -בפטור מדמי פיצוי – משמעותה תוספת עלות לכל דירה של כ-12,000 ₪. 

"הממשלה אפשרה להמשיך ולבנות בתקופת הקורונה, אך הפעלת כוח האדם לקתה בשיבושים חמורים, במיוחד כאשר מדובר בפועלי השטחים. האיחורים הקיימים והצפויים במסירת דירות, מעבר לתקופת הגרייס של 60 יום, הם רוחביים ומקיפים 85% מהענף", ציינו. 

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אושר הוא האומנות לקלוע זר פרחים, מהפרחים שבתחום השגותינו

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים