בשנה האחרונה סביב הקורונה חל משנה זהירות ביחס לאוכלוסיות בסיכון ואנשים מבוגרים מאחר והתפיסה הרפואית קבעה כי הם בסיכון יתר לחלות במחלה, כעת מחקר חדש שנערך על מיליוני רשומות רפואיות בארצות הברית גילה כי לאנשים עם דמנציה היה סיכון משמעותי יותר להידבק בנגיף הקורונה, והם היו בעלי סיכוי גבוה יותר להתאשפז ולמות מהנגיף.
החוקרים ניתחו את הסיכון שלהם האם מדובר בסיכון עקיף על ידי מאפיינים משותפים לאנשים עם דמנציה שהם גורמי סיכון ידועים לקורונה: זקנה, מגורים בבית אבות ומצבי רקע כמו השמנת יתר, אסתמה, סוכרת ומחלות לב וכלי דם. ומתברר כי גם לאחר שהחוקרים שיקללו את המשתנים האלה למחקר, עדיין אנשים עם דמנציה היו בסיכון כפול לחלות בקורונה.
"המחקר די משכנע בכך שהוא מציע שיש משהו בדמנציה שהופך אותך לפגיע יותר", אמרה ד"ר קריסטין יפה, פרופסור לנוירולוגיה ופסיכיאטריה באוניברסיטת קליפורניה, סן פרנסיסקו, שלא הייתה מעורבת במחקר.
המחקר מצא באופן מפתיע כי אנשים ממוצא אפרו-אמריקני עם דמנציה היו בסיכון כמעט פי שלושה מאשר אנשים לבנים עם דמנציה להידבק בנגיף.
"מחקר זה מדגיש את הצורך להגן על חולים עם דמנציה, במיוחד על האוכלוסיות הפגיעות", כתבו המחברים.
במחקר שנערך באוניברסיטת קייס ווסטרן ריזרב ניתחו החוקרים רשומות בריאות אלקטרוניות של 61.9 מיליון אנשים בגילאי 18 ומעלה בארצות הברית החל מה-1 בפברואר ועד ה -21 באוגוסט 2020. הנתונים שנאספו הגיעו מ-360 בתי חולים ו- 317,000 ספקי שירותי בריאות בכל 50 המדינות.
רונג שו, פרופסור לאינפורמטיקה ביו-רפואית בקייס ווסטרן והמחבר הראשי של המחקר, אמר כי היו השערות האם אנשים עם דמנציה נוטים יותר לזיהום ולנזק כתוצאה מקורונה. "חשבנו, 'יש לנו את הנתונים, אנחנו יכולים פשוט לבדוק את ההשערה הזו'", אמר ד"ר שו.
החוקרים מצאו כי מתוך 15,770 חולים עם קורונה ברשומות שניתחו, 810 סבלו גם מדמנציה. כאשר החוקרים הסתגלו לגורמים דמוגרפיים כלליים – גיל, מין וגזע – הם גילו כי לאנשים עם דמנציה יש סיכון של יותר מפי שלושה לחלות בקורונה. כאשר כאמור הם הכניסו גורמי סיכון ספציפיים לקורונה כמו מגורים בבית אבות ותנאים פיזיים בסיסיים למשוואה, הפער נסגר במקצת, אך אנשים עם דמנציה עדיין היו בסיכון כפול להידבק. אך בשבוע האחרון פורסם מחקר חדש שכלל 7,400 משתתפים בניו יורק, שכולם נבדקו ונמצאו מאומתים לקורונה, שממצאיו הראו כי שסיכוייהם של חולי סכיזופרניה למות מקורונה גבוהים פי שלושה ביחס לאנשים שנדבקו ולא מאובחנים עם ההפרעה.