שיתוף
תגובות
אוכל » עוגת כדור שוקולד ענקי
כדור שוקולד | צילום: דניאל אלחרר
טועמיה מגישים
המצרכים הם לכדור אחד גדול בקוטר 18 ס"מ. ניתן גם לחל למספר כדורים קטנים. הכינה: מוסי ויסלובסקי. צילום: דניאל אלחרר. סטיילינג: אליהו בכר
זמן הכנה:
20
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
מהדרין
פסח:
לא ידוע

מילה מהשפית: "שימו לב, אני מגישה לכם פרזנטציה של כדור שוקולד ענקי, ניתן להגיש בכל וריאציה שאתם אוהבים למשל כדורי שוקולד קלאסיים וכן ניתן לצפות בשברי אגוזים, קוקוס, עוגיות טחונות ובקיצור כל מה שאתם הכי אוהבים!"

מצרכים

2 שרוולים (500 גרם סך הכל) ביסקוויטים
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
1 כוס (300 גרם) ממרח השחר העולה
4 כפות ברנדי-לא חובה
כוס אגוזים מלך קצוצים גס -לא חובה

לציפוי

סוכריות צבעוניות או קוקוס

אופן ההכנה

1
שוברים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות
2
בסיר שמים חמאה שוקולד שמנת וסוכר ומחממים להמסה
3
מוסיפים את ממרח השחר העולה ויוצקים על שברי הביסקוויטים. מוסיפים אם רוצים את הברנדי והאגוזים
4
מקררים כחצי שעה במקרר שיהיה נח לעבוד
5
מעצבים כדור גדול ומצפים בסוכריות
6
אם במהלך העיצוב התערובת מתרככת ניתן לעטוף בניילון נצמד וכך לעצב להניח בקערה ולקרר לפני ציפוי

הערות ותוספות

1
לגרסה לפסח/ללא גלוטן ניתן להחליף את הביסקוויטים בעוגיות וניל כשרות לפסח או עוגיות ללא גלוטן
2
לפרווה: מחליפים חמאה במרגרינה ושמנת מתוקה בריץ'/קרם קוקוס
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אם אתה נראה היום כפי שהיית נראה אתמול, בשביל מה לך המחר?

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים