הממשלה אישרה הלילה (בין ראשון לשני) את הארכת הסגר המהודק עד לשישי ב-07:00 בבוקר, ברקע נתוני התחלואה הגבוהים. ההסכמות הושגו בין ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר כחול לבן בני גנץ, כ-15 דקות לפני פקיעת תקנות הסגר, בזמן ההפסקה במהלך ישיבת הממשלה.
בהודעה משותפת למשרד ראש הממשלה ומשרד הבריאות נמסר כי "ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס היום את הממשלה לדיון בהארכת הסגר, בו אישרה הממשלה את הארכת הסגר הכללי הקיים, בהתאם לתקנות המפורטות הקיימות ב-5 ימים נוספים עד ליום שישי, ה-5.2.21 בשעה 7:00. ביום רביעי, 3.2.21, הממשלה תתכנס לדיון נוסף ותדון האם יש צורך בהארכה נוספת של הסגר".
"בנוסף, אישרה הממשלה את הארכת סגירת הכניסה לישראל והיציאה ממנה, למעט חריגים, בהתאם לתקנות הקיימות ב-7 ימים נוספים עד ליום ראשון, ה-7.2.21 בחצות".
,כמו כן, אישרה הממשלה הקמת ועדה לאישור בקשות להגעה לישראל זאת מסיבות הומניטריות ומסיבות מיוחדות (ועדת חריגים), בתקופה בה מתקיימות הגבלות כניסה לישראל. בראש הוועדה יעמוד השר יובל שטייניץ (או מי מטעמו). הוועדה תורכב מנציגי משרדי הפנים, החוץ, הבריאות, התחבורה, התפוצות והעלייה והקליטה".
"בנוסף תחול חובת בידוד לשבים לארץ מכל מדינות העולם במלוניות מטעם המדינה, החל מיום שלישי, ה-2.2.21 ועד ליום ראשון, ה-7.2.21. בקשות חריגות ייבחנו באופן פרטני מול ועדה של משרד הבריאות בנתב״ג", לשון ההודעה.
בדיון עלתה מחלוקת בין נתניהו וגנץ על מועד סיומו המדויק של הסגר. ראש הממשלה ביקש להמשיך בסגר עד ליום ראשון הבא ואילו גנץ הציע להמשיכו עד ליום חמישי. דרעי הציע פשרה, להאריך בשבוע ולהתכנס בימים הקרובים כדי להחליט אם לקצר. ברגע האחרון, לאחר שמועד פקיעת הסגר בחצות חלף, שרי הממשלה, כאמור, אישרו את הארכתו עד ליום שישי בבוקר.
לצד המחלוקות, השרים הסכימו על כך שמערכת החינוך תיפתח חלקית ביום ראשון, כשההחלטה אם מדובר בגנים בלבד או גם בכיתות הנמוכות תהיה בישיבת הממשלה הקרובה. השרים הצביעו גם על הנושאים שלא הייתה עליהם מחלוקת: חובת בידוד במלונית על השבים מחו"ל, המשך סגירת נתב"ג עד 7 בפברואר ואת פעילות ועדת החריגים למעוניינים לטוס.
תזכורת להגבלות שכבר קיימות היום, וימשיכו להתקיים גם ב-5 הימים הקרובים:
- קביעת הגבלות על יציאה ממקום המגורים מעבר ל 1,000 מטר, למעט חריגים כמו: יציאה להתחסן, טיפול רפואי או סוציאלי, הפגנה, הליך משפטי, יציאה לצורך פעילות ספורט (שלא בדרך של הגעה למקום בכלי רכב), העברת קטין בין הוריו הפרודים, יציאה למקום עבודה או למסגרת חינוכית שפעילותה מותרת, יציאה לצורך השתתפות בהלוויה, בחתונה או בברית (בכפוף למגבלת ההתקהלות).
קנס על הפרה: 500 ₪.
- איסור יציאה ממקום המגורים לצורך שהייה במקום מגורים של אדם אחר.
- סגירה של מקומות ציבוריים ועסקיים למעט חנויות חיוניות: מזון, היגיינה, אופטיקה, בית מרקחת, מוצרי חשמל ומוצרים הדרושים לתיקונים חיוניים בבית.
- סגירה של יחידות אירוח וצימרים, גן חיות, ספארי שמורת טבע, גנים לאומיים, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה; מקום למתן טיפול שאינו רפואי, לרבות מספרה ומקום למתן טיפולי יופי וקוסמטיקה; מקום למתן טיפול רפואה משלימה; דרייב אין לצפיה בסרטים; קניון או שוק קמעונאי ומוזאון, וכן ביטול האפשרות לפתיחת בית אוכל בדרך של איסוף עצמי.
- ביטול האפשרות לקיים שיעורי נהיגה מעשיים ואיסור על ארגון או השתתפות בטיול מאורגן.
- איסור על טייק-אווי, מותר שירות משלוחים.
צמצום החריגים לאיסור על יציאה ממקום מגורים:
- צמצום ההתקהלויות לעד 5 אנשים בשטח סגור ועד 10 אנשים בשטח פתוח (תוך החרגה של חתונה, ברית והלוויה, שישארו לפי הקיים היום – 10 בשטח סגור ו-20 בשטח פתוח).
- צמצום ההיתר לצאת לצורך טיסה מחוץ לישראל למי שרכש כרטיס טיסה החל מכניסת התקנות לתוקף, למעט למטרות המפורטות בתקנות או באישור מנכ"ל משרד התחבורה.
- צמצום פעילות ספורט מקצועי, כך שלא ניתן יהיה להפעיל מקום אימון לצורך קיום משחקים של הליגות העליונות בענפי הכדור, אלא לצורך אימון בלבד.
- ביטול ההיתר ליציאה לצורך פעילות להפגת בדידות עבור אזרחים ותיקים (שאינה טיפול סוציאלי חיוני).
חינוך:
- איסור על פתיחת מוסד חינוך ללומדים ולעובדים בו, למעט חינוך מיוחד והחריגים שנקבעו בסעיף 10(ג) לחוק.
- תתאפשר פעילות פנימיה במסלול הסגור ל 30 יום לפחות, וללא אפשרות לקליטה חזרה לפנימייה לתלמיד שיצא ממנה.
תעסוקה:
- לא תותר כניסת עובדים למקום העבודה, למעט מקומות שהוחרגו ובכלל זה מקומות עבודה המספקים שירותים חיוניים, מפעלים למתן שירותים קיומיים, ומקומות עבודה שעוסקים בעבודות בינוי או תשתית.
- כל מעסיק רשאי לאפשר שהייה של עובד במקום עבודה אם שהייתו נדרשת לשם תחזוקת המקום או לצורך המשך הפעילות התפקודית של מקום העבודה, ובכלל זה תיקון ליקויים, שמירה, משלוחים, תשלומי שכר ועוד. בנוסף נקבעו הוראות ספציפיות לעניין מפעלים בעלי היתר מיוחד להעסקת עובד בשעות המנוחה, תעשייה ביטחונית ומפעלים תומכי ביטחון, משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, מועצות דתיות ומוסדות להשכלה גבוהה.
- לרשימת מקומות העבודה החיוניים הקיימת בתקנות, נוספו עורכי הדין, במקרים שעליהם לייצג לקוחות בפני בתי משפט או מוסדות אחרים, להכין לייצוג כאמור, או לתת שירות חיוני ללקוח שאינו סובל דיחוי ולא ניתן לבצעו באמצעי דיגיטלי חלופי, וכן עובדים שנדרשים לסייע לוועדת הבחירות המרכזית לכנסת או לוועדת בחירות אזורית לכנסת, לצורך קיום הבחירות הקרובות.
- מעסיקים העומדים בתנאים השונים וימשיכו לפעול, נדרשים להמשיך לעמוד בתנאי התו הסגול.
- רשימת ענפי העבודה המוחרגים תפורסם באתר משרד האוצר.
תחבורה:
צמצום התפוסה בתחבורה הציבורית ל- 50% (הבהרה: מדובר בצמצום בתוך האוטובוסים לעד 50 אחוז מהתפוסה).
בחירות מקדימות:
- נקבע חריג לאיסור יציאה ממקום המגורים, על מנת לאפשר יציאת אדם לצורך הצבעה בבחירות מקדימות, וכן יציאה של מועמד או יציאה של עובד או נותן שירות, מטעם מפלגה או מועמד, לצורך היערכות לבחירות לכנסת, לרבות לבחירות מקדימות.
- תותר הפעלת מקום קלפי לצורך קיום בחירות מקדימות.
- אדם הנכנס למקום קלפי לא יישאל בנוגע לקיומן של תסמינים שאינם מחייבים בידוד, כדי שלא תימנע זכותו להצביע בגין תסמינים אלה. וכן התאמה להוראות הקיימות בצו בידוד בית, בנוגע לאפשרות להציג בדיקה שלילית לגבי אדם עם חום. בנוסף חובת התשאול לא תחול בנוגע לקלפי ייעודית לאדם החייב בידוד, ככל שתיקבע קלפי כאמור.