האוניברסיטה הבינלאומית של רבאט (UIR) והתעשייה האווירית חתמו על מזכר הבנות לייסוד מרכז מצוינות משותף שיתמקד באווירונאוטיקה, במחקר, בבינה מלאכותית ובחדשנות. המרכז יעסוק ביישום מחקרים, בחדשנות, בפיתוח ובחממות טכנולוגיות.
יו"ר התעשייה האווירית, עמיר פרץ, יליד מרוקו, חתם על ההסכם מטעמה של החברה, בנוכחות בכירים בממשל המרוקאי, ובהם שרי החינוך, המדע, התעשייה והמסחר וכן צוותי מדענים המתמחים במחקר אווירונאוטי מתקדם.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
בתעשייה האווירית מקווים כי המרכז החדש ישמש גם כפלטפורמה ומרחב לחילופי ידע בין חברות ישראליות ומרוקאיות, וכן למרכזי מחקר המעורבים בפיתוח המשותף של מוצרים טכנולוגיים מתקדמים או של פתרונות חדשניים לתעשיית האוויר והחלל. המרכז יתרום לחיזוק מעמדה של מרוקו בעולמות הטכנולוגיה והמחקר ויחזק את השותפות האסטרטגית בין מרוקו לישראל.
המטרה הלא מוצהרת של המרכז כי חיזוק קשריה של התעשייה האווירית עם הממשל ברבאט, לטובת עסקאות חדשות. לפני שנתיים רכשה מרוקו מהתע"א את מערכת ההגנה האווירית ברק-8 בעסקה בשווי 540 מיליון דולר. בעבר רכשה מרוקו גם מל"טי הרון מתוצרת התע"א, באמצעות חברה צרפתית, בתקופה שבה שתי המדינות הצניעו את הקשרים הביטחוניים והמדיניים ביניהן.