תוצאות ראשוניות של מחקר סרולוגי שנחשפו היום (שני) מראות כי לאחר קבלת מנת החיסון השנייה, נרשמה בקרב המתחסנים עלייה של פי שישה עד עשרים בכמות הנוגדנים לנגיף. זאת, לעומת כמות הנוגדנים שהייתה להם אחרי המנה הראשונה. המחקר נערך על עובדי בית החולים שיבא תל-השומר והראה שהרוב המוחלט מהמשתתפים בו, 98% מהם, פיתחו נוגדנים ברמות מספקות.
עד כה חזרו תוצאות הבדיקות של 102 מתוכם, ו-100 מהם אכן פיתחו נוגדנים לנגיף ברמה גבוהה – ורק שניים פיחתו רמות נוגדנים נמוכות. כלומר: שיעור ההצלחה מהבדיקות הראשוניות הוא 98.1%. לדברי עורכת הסקר, פרופ' גילי רגב-יוחאי, שני המטופלים הנוספים סובלים ממערכת חיסון מדוכאת.
מתוך 102 בדיקות שנותחו עולה כי בתוך שבוע ממתן המנה השנייה, חלה קפיצה של פי 6 עד פי 20 ואף יותר ברמת הנוגדנים של המתחסנים. רמות נוגדנים אלה אף גבוהות יותר מרמות הנוגדנים שנמצאו בקרב חולים קשים בקורונה שהחלימו.
פרופ' גילי רגב-יוחאי, מנהלת היחידה למניעה ובקרת זיהומים במרכז הרפואי שיבא: "תוצאות הסקר תואמות לניסוי של חברת פייזר ואף מעבר למצופה. אני צופה כי גם תוצאות הסקר של שאר העובדים המשתתפים בו יהיו דומות. יש בהחלט סיבה לאופטימיות".
לדבריה, "הבדיקה שנעשתה היא הבדיקה הסרולוגית הרגילה, שנחשבת למתאם הכי טוב לכמה אנחנו מוגנים – וכרגע זה נראה נפלא. הרמזים שיש לנו זה שכנראה המחוסנים לא יהיו מדבקים. כשאנחנו מסתכלים על רמת הנוגדנים מצאנו שיש ערכי נגיף מאוד נמוכים וסביר להניח שהאנשים האלה לא יהיו נשאים ולא מדבקים".
בשיבא ממשיכים לנתח ממצאים של בדיקות סרולוגיות נוספות, וכן בודקים האם יש קשר בין גיל הנבדקים לרמות נוגדנים שפיתחו. לדברי פרופ' רגב-יוחאי ניתן להניח שמי שחוסן בשתי מנות גם אינו מדבק. "במחוסנים בקרב המנה השנייה ערכי הנוגדנים 6 עד 59. אלו ערכים גבוהים, וזה מעודד וסביר להניח שאנשים כאלו לא יהיו נשאים ולא ידבקו, אך זו עדיין לא מסקנה ישירה".