כל אחד שנוהג להתאמן בחדר כושר, או לצאת לפעולה הדורשת מאמץ גופני כל שהוא, יודע כי לתהליך ה'חימום' המקדים, השפעה אנרגטית על המהלכים שלאחר מכן.
לתהליך ה'חימום' שלל ביטויים פיזיולוגיים, בין היתר הגברת זרימת הדם והעלאת הטמפרטורות השרירים, זאת מעבר לשיפור בתפקוד מערכת העצבים ושליטה בטווח התנועה, שכן כל מתאמן מכיר את הנוקשות במפרקים לפני האימון אשר נעלמת ככל שמתקדמים בקצב התנועה.
אלא שכל אחד גם מודע לכך שלעלייה בגיל השפעה על מעטפת המפרק המהווה מקור האנרגיה לגמישות על כל המשתמע. מכאן ניתן להבין מדוע ילדים באופיים גמישים יותר מבעלי גיל מתקדם. אם כי ברור שלירידה בגמישות יכולות שתהיינה כתוצאה מסיבות נוספות, כגון נפילה, חבלה או מתיחה חזקה ועוד.
במאמר שפרסם שי גרינברג, פיזיולוג ופיזיותרפיסט מ'מכון פיזיולייף' לשיקום, הוא ממליץ על הטכניקה שתשפיע על הבטחת מעטפת המפרק לאורך ימים ושנים.
הטכניקה המדוברת, בעלת שלושה שלבי ביצוע, מבוססת על שיטה חדשה שפותחה באוסטרליה ונושאת את השם "Flossing". תכליתה להביא לשיפור בתנועתיות המפרקים ובתפקוד קפסולת המפרק בזמן קצר וביעילות לפני אימון.
1. עטפו את המפרק באמצעות גומיית כושר: כ-5 ס"מ מתחת למפרק ו-5 ס"מ מעליו. דאגו שהגומייה תהיה מהודקת היטב אך עם זאת תאפשר תנועה מלאה של המפרק.
2. לאחר הליפוף בצעו במשך 2 דקות תנועות במפרק לכיוון הטווח שהנכם רוצים לשפר. לדוגמה: להשגת יישור של הברך הניעו את הברך עד ליישורה בתנועה רציפה.
3. הקפידו על הפסקה של 15 שניות בין תרגיל לתרגיל. ניתן לבצע מספר פעמים בהתאם להשגת השיפור בטווחים.
מפתחי השיטה סבורים, כי עטיפת המפרק עוצרת את זרימת הדם לקפסולת המפרק בזמן התרגול, ולאחר שחרור הלחץ החיצוני מתרחשת עלייה בזרימת הדם אליה. מכיוון שכמות הדם שזורמת לרקמה הפיברוטית של הקפסולה היא נמוכה, הרי שהשגת שיפור מהיר בזרימת הדם יכולה להביא לשיפור בגמישות שלה ולשיפור בתפקוד המפרק.
סברה נוספת שהעלו החוקרים היא שעטיפת המפרק באמצעות רצועת גומי אלסטית מונעת את פיזור החום בזמן התנועה, דבר המביא לעלייה מהירה בטמפרטורת הרקמה.