גורם מצרי התראיין הבוקר (שלישי) לעיתון "א-שארק אל-אווסאט", היוצא לאור בלונדון, והתייחס לאפשרות כי מצרים תחדש את יחסיה עם איראן. זאת, לאחר שדובר משרד החוץ האיראני, נאסר כנעני, קרא אמש לחידוש היחסים בין המדינות, ואמר כי "שתי המדינות מאמינות בחשיבותה של השנייה לאזור".
הגורם המצרי אמר, כי "קיימים ערוצי תקשורת בין קהיר לטהרן והם לא פסקו", והוסיף כי "יש הערכה רבה מצד איראן למצרים ולהנהגתה הפוליטית". עם זאת, אמר הגורם כי קשה לצפות את העיתוי בו הדבר יקרה. לדבריו, נקודות המחלוקת בין המדינות היא יחסה של איראן לארגון חמאס והג'יהאד האסלאמי, וכן הדרישה כלפי איראן להפסיק ולהתערב בעניינים הפנימיים של מדינות ערב ובענייני הביטחון הלאומי המצרי והערבי.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
איראן הבהירה בשנה האחרונה מספר פעמים כי היא תומכת בדיאלוג עם מצרים. בחודש דצמבר האחרון, בירך שר החוץ האיראני את הצעתו של מוחמד שיאע א-סודאני, ראש ממשלת עיראק, לפתוח בדיאלוג בין מצרים לאיראן. ראש הממשלה העיראקי גם הביע את רצונו להתחיל בשיחות ישירות בין המדינות במישור הביטחוני והמדיני. דובר משרד החוץ האיראני, גם חשף כי התקיימה פגישה בין שר החוץ האיראני לנשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, בעמאן בסוף השנה שעברה.
דבריו של הגורם המצרי מגיעים על רקע חידוש היחסים בין איראן לסעודיה. סוכנות הידיעות הסעודית הרשמית מסרה ביום החתימה על ההסכם, כי "הצד הסעודי והאיראני הביעו את הערכתם ותודתם לרפובליקה של עיראק ולסולטנות עומאן על אירוח סבבי הידברות שהתקיימו בין שני הצדדים במהלך השנים 2021-2022. שני הצדדים גם הביעו את הערכתם ותודתם להנהגה ולממשלה של הרפובליקה העממית של סין על אירוח השיחות והחסות שלהן, ועל המאמצים שהיא השקיעה להצלחתן".
עוד נמסר בהודעה כי "המדינות מכריזות כי הושג הסכם בין ממלכת ערב הסעודית לרפובליקה האסלאמית של איראן, הכולל הסכם לחידוש היחסים הדיפלומטיים ביניהן ולפתוח מחדש את השגרירויות והנציגויות שלהן תוך תקופה שלא תעלה על חודשיים, וכן ההסכם כולל את אישורם של כיבוד ריבונות מדינות ואי-התערבות בענייני פנים של מדינות".