נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים ושופט בית המשפט העליון לשעבר דוד חשין, התראיין היום (ראשון) ל-ynet ותקף את הרפורמה במערכת המשפט שמוביל שר המשפטים יריב לוין. לדבריו: "אני מסתייג ממנה כמעט לחלוטין ובכלל מרפורמות בחוקי היסוד. הגיע הזמן לכונן חוקה בישראל, מבחינתי התוכנית מספיק גרועה כדי שאכנס לפרטים שהם פחות גרועים".
לדעת חשין "הייתי מבטל את פסקת ההתגברות. היא לא קיימת בכל העולם, למעט בקנדה ובפינלנד", הוא הסביר. "בקנדה יש אכן פסקת התגברות, אבל היא לא עוסקת בפגיעה בזכויות יסוד של האזרח אלא ביחסים שבין הפרובינציה קוויבק לממשלה. נושא הפיכת משרות היועצים המשפטיים למשרות אמון, הם יהפכו למשרתים של אדונם, לזה אני מתנגד בתוקף. גם מינוי שופטים בידי פוליטיקאים בלבד לא ראוי בעיניי".
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
עוד אמר חשין כי: "יש משהו בטענה" לנפוטיזם, כששופטים ממנים את עצמם ואת קרוביהם "אבל בהתייחסות יותר לעבר". טען חשין "השופט אלרון לא מונה כך, גם לא השופט שטיין. הייצוג היא בעיה של המערכת כולה. זו המערכת, אי אפשר לזרוק את הבעיה הזו רק על בית המשפט העליון, כאילו לכנסת ולנציגי הממשלה אין חלק בזה".
על השלכות הרפורמה טען חשין כי: "יחל מאבק בין בית המשפט העליון לכנסת ואולי גם הממשלה. מה יקרה אם יעברו חוקי יסוד שבית המשפט העליון סבור שהם לא חוקתיים, והוא יפסול אותם? מה תעשה הכנסת? ישתמשו בפסקת ההתגברות. מה יעשו האזרחים? יגישו עתירות. יהיה "פינג-פונג" לא סימפטי בין הרשויות. הדרך היחידה להתמודד אתו היא לחשוב איך פותרים את העניין בהסכמה".
לשאלת המראיין האם הוא בעד ההפגנות נגד הרפורמה השיב חשין: "זה לא שאלה של מעודד, אני רואה שהעם לא מקבל את זה". לדעת חשין, "היו שני מיליון אזרחים שהצביעו לימין, אני מכבד את זה, אבל חלק גדול מהעם לא מקבל את הרפורמה. זכות העם להפגין היא זכות יסוד דמוקרטית".