היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה בוחנת את פגישות העבודה של יו"ר ש"ס אריה דרעי הקשורות למשרדים שמהם פוטר בעקבות פסיקת בג"ץ. המשנה ליועצת גיל לימון פנה למנכ"לי משרדי הפנים והבריאות שמהם פוטר דרעי, וכן למנכ"ל משרד האוצר, בבקשה לקבל הבהרות עובדתיות.
במכתב נאמר כי פניות שקיבלה היועצת מהתנועה לאיכות השלטון, דורשות ממנה לבחון פתיחת הליך של ביזיון בית משפט. לימון הזכיר למנכ"לים כי לאחר סיום תפקידו של שר במשרד ממשלתי הוא אינו אמור להמשיך ולקיים פגישות עבודה בנושאים שוטפים.
עוד מבחזית החדשות
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
- הפסגה בקטאר: נתניהו מתעקש להישאר בציר פילדלפי • חמאס: זה לא סוכם
- טראמפ: רוב החטופים המוחזקים בידי חמאס – אינם בחיים
- ראש הממשלה נחת בארה"ב לקראת הנאום בקונגרס | נתניהו טס לראשונה במטוס הרשמי "כנף ציון" בטיסת בכורה
ביום חמישי האחרון דווח כי דרעי קיים בתחילת השבוע שעבר פגישה עם נציגי משרד הבריאות ופגישה נוספת עם נציגי משרד הפנים כדי לעמוד על כך שהתקציבים שדרש במסגרת ההסכמים הקואליציוניים ייכללו בחוק ההסדרים. הפגישות נערכו כשבוע אחרי שפוטר ממשרדים אלו.
בפגישות שנערכו אחת אחרי השנייה נפגש דרעי עם מנכ"לי משרדי הבריאות והפנים וכן עם בכירים במשרד האוצר ובאגפי התקציבים והחשבות במשרדים. בעקבות הדיווחים על הפגישות, פנתה התנועה לאיכות השלטון ליועמ"שית.
אחרי שמונו לתפקיד ממלאי מקום שרי הפנים והבריאות את חברי מפלגתו של דרעי, מיכאל מלכיאלי ויואב בן צור, דרעי הצהיר בגלוי כי הוא מתכוון לשוב במהרה לכהונתו. בינתיים, הוא דואג מאחורי הקלעים שהתוכניות עמן הגיע לשני המשרדים לא ירדו לטמיון.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
בינתיים הונחה על שולחן הכנסת הצעת חוק יסוד: הממשלה (תיקון – ביקורת שיפוטית לעניין כשירות במינוי), שזכתה לכינוי "חוק דרעי 2" לצורך החזרתו של יו"ר ש"ס לממשלה. התיקון להצעת החוק קובע כי בג"ץ לא יוכל להתערב באמצעות ביקורת שיפוטית במינוי שרים וזהותם.
על פי הערכות, היועמ"שית תקבע כי "חוק דרעי 2" אינו חוקתי ותציע לכנסת שלא לאשר אותו. אם החוק יעבור בכל מקרה, צפוי להתחולל שוב משבר חוקתי בסוגיה, על פי הצפוי בהרב-מיארה לא תגן עליו בבג"ץ במקרה שיוגשו עתירות נגד החוק.