אחת ההסכמות יוצאות הדופן בהסכם שנחתם בין הליכוד ליהדות התורה, הוא מינויו של יו"ר המפלגה יצחק גולדקנופף, לחבר בקבינט המדיני-ביטחוני בממשלה הבאה. אלא שבדגל התורה, הסיעה הליטאית ביהדות התורה, זועמים על המהלך והם פנו לנתניהו בדרישה לפתוח מחדש את המו"מ הקואליציוני עמם.
העיכובים בהודעת "עלה בידי" של נתניהו לנשיא הרצוג שלשום, לא הייתה רק טכנית אלא נבעה בעיקר מהקשיים מול דגל התורה. "התפלאנו לשמוע שנחתם הסכם קואליציוני על ידי אגודת ישראל, וכל זה למרות שנושאים עקרוניים שהיו בינינו טרם לובנו ולא הגענו להסכמות עליהם!" כתבו לנתניהו חברי הכנסת משה גפני, אורי מקלב, יעקב אשר ויצחק פינדרוס.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
בנוסף נאמר במכתב, כי "מלבד זאת "גילינו" נספחים שצורפו להסכם החתום ובהם דברים שהתנגדנו אליהם במהלך המו"מ ואף תפקידים וחברויות בגופים שנמנעו מהם עד היום מאז ומתמיד כהוראת רבותינו".
על פי ההסכם שחתמו ביהדות התורה, המפלגה תקבל 8 תפקידים בממשלה הבאה. שר השיכון והשר לענייני ירושלים ומסורת, 2 סגני שרים כשאחד מהם, לראשונה, גם במשרד ראש הממשלה וגם במשרד התחבורה במקביל, ועוד4 ראשי ועדות. סך הכול 8 תפקידים עבור 7 חברי כנסת.
עוד סעיף חשוב שנוסף להסכמים הקואליציוניים הוא, שהמפלגות מחויבות לתמוך בהצעת חוק ולפיה היועצים המשפטיים במשרדים הממשלתיים ימונו על ידי מנכ"ל המשרד, שהוא בעצמו יכהן במשרת אמון. אם החוק יעבור, הדבר יאפשר לפוליטיקאים למנות את היועצים המשפטיים במשרדיהם.