גורם בפמליית הנשיא יצחק הרצוג, אמר הבוקר (שני) לאחר נחיתתו באיחוד האמירויות כי על אף הביקורת והחששות "הזירה הבינלאומית מוכנה לתת צ'אנס לממשלה החדשה". לטענתו, מנהיגי העולם "לא שוברים כלים, אך אומרים, מעשיכם יקבעו".
אתמול נועד הנשיא עם מלך בחריין, יורש העצר הבחרייני ושר החוץ של בחריין שלא שללו שיתוף פעולה עם הממשלה הצפויה לקום בישראל. בשיחותיו של הרצוג בבחריין עלתה גם סוגיית הר הבית, כשנציגי בחריין דרשו רגישות יתר מצד ישראל בנושא השמירה על הסטטוס קוו הקיים בהר. סוגיה זו עלתה בשיחות של הרצוג עם מנהיגים מכל העולם ולכולם הודיע הנשיא שלא צפוי כל שינוי בסטטוס קוו הקיים.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
עוד אמר הנשיא, כי תוצאות הבחירות בישראל הן כתוצאה של הכעס בישראל על הטרור הפלסטיני. הוא הזמין את מלך בחריין לביקור בישראל כמו גם א יורש העצר ושר החוץ, ותגובת כולם הייתה "אינשאללה".
בתום ביקורו של הנשיא הרצוג בבחריין אמר הנשיא כי "הביקור הזה הוא הזדמנות לעשות ספירת מלאי לשנתיים להסכמי אברהם. זה התחיל כהסכם, הפך לקשרים בין מדינות ועכשיו שתי המדינות רוצות לשדרג את ההסכמים ואנו בונים על לצרף עוד מדינות. זו הזרימה התודעתית שבפגישות, ולכן הביקור הזה היה מאד חשוב, גם לישראל".
עוד אמר הרצוג "יש לבחריינים גישה של לבוא בשלום ולא בקונפליקט. הם מאד מאמינים בקשרים עם הקהילה היהודית ומדברים על היהודים בהערצה. זה מראה על השינוי העצום בדיאלוג בין המדינות והעמים, ומחייב את הצמרת הישראלית להבין שהאתגר הזה נמשך. האתגר של הסכמי אברהם בוודאי חשוב לכולם, וכולם מבינים את זה. יש שינוי היסטורי". מבחריין המשיך הנשיא הרצוג לאבו דאבי, שם נאם בוועידת החלל, ולאחר מכן נועד עם נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד, בפעם הרביעית מאז כינון הסכמי אברהם.
אחד מחברי פמליית הנשיא אמר היום כי "ועידת החלל זה אנחנו והודו. לאיחוד האמירויות יש ראייה לרחוק, הם הקימו את תוכנית החלל שלהם לפני 50 שנה והגיעו רחוק. בחריין רואה עצמה שער למזרח הרחוק, להודו, לסין ולעולם הערבי מבחינת שינוע סחורות. הם הרגישו כאחות הקטנה של האמירויות, והודיעו אתמול שיהיו טיסות יומיות לשם. שתי המדינות רוצות להיות כחלק מקונפיגורציה אזורית שכל המנהיגים מדברים עליה. זה ידרוש מאמץ ממשלתי לנוע לכיוון של יותר שיתופי פעולה אזוריים עם עוד מדינות, כשכולם מדברים עם כולם".
"האנרגיות מאד חיוביות, זה מאד בולט. הכבוד שלנו שווה אצלם לכבוד של המנהיגים שלהם. הביקורים שלהם בארץ יהיו בחזרה. עבדאללה בן זאיד היה חמישה ימים בארץ, הם מבינים שצריכים לשחק על כל המגרש. הם רוצים להראות את פירות השלום לעמים שלהם".
תגובה אחת
כאן לא רק פסלו אלא הרימו נס המרד נגד הדמוקרטיה לפני שהממשלה עשה שום דבר דגם אם הממשלה היה מאמץ את כל מה שהשמאל הסכימו אליו בעבר עם כל זה היו לוחמים נגד מדיניות הממשלה היות שלא התוכן או האידילוגיה נר לדרכם אלא הכיסולוגיה כפי שרואה כל בר דעת