בישראל סבורים שהסיכוי להתלקחות בזירה הצפונית מתגבר, ושלא צפוי שנסראללה יסכים לפתרון דיפלומטי. ההבנה בישראל שצריך להפעיל לחץ מדיני כלכלי על איראן, המדינה שיכולה למנוע מלחמה כוללת. בעקבות הדיון במשרד החוץ בנושא, שוגרה הנחיה לכל שגרירי ישראל בעולם: "לחץ מדיני על איראן – ימנע את המלחמה הבאה".
רק אתמול דווח בבילד הגרמני כי במערב מעריכים שישראל תפתח במבצע קרקעי בלבנון בשבוע השלישי או הרביעי של חודש יולי. זאת, אם חיזבאללה לא יפסיק את התקפותיו בגבול הצפוני.
בנוסף, צה"ל החל להעביר כוחות מרצועת עזה לצפון הארץ – כחלק מההיערכות למלחמה מול חיזבאללה. ההבנה בצה"ל היא שאם לא יושג הסדר מדיני מול חיזבאללה שיאפשר את החזרת תושבי הצפון לבתיהם, לא תהיה ברירה אלא לפתוח במתקפה.
בנוסף, על רקע ההכנות של צה"ל ללחימה בגזרה הצפונית מול חיזבאללה, לבנון מנסה למנוע זאת בשל החשש שמתקפה מצד ישראל תתרחש בקרוב. לבנון העבירה מסר חשאי דרך מתווך לישראל ולפיו "לבנון מעוניינת בשלום, לא במלחמה".
המסר הועבר לשר החוץ ישראל כ"ץ דרך שר החוץ של אזרבייג'ן – בפגישתם הראשונה. לאחר שהועבר אותו המסר, כ"ץ הבהיר: "אנחנו צריכים להחזיר את התושבים שלנו בביטחון לבתים שלהם. אם זה לא יהיה בפתרון דיפלומטי, זה יהיה במלחמה".
כמו כן, ביום חמישי האחרון, מפקד חיל האוויר אלוף תומר בר התייחס לקושי ביירוט כטב"מים של חיזבאללה: "אתגר ההגנה הרציפה על כל גבולותינו הוא תובעני ומאתגר. אנו משקיעים ביישומן של טכנולוגיות ומערכות פרי התעשיות הישראליות ושיטות לחימה חדשות".
עוד הוא הבהיר כי חיל האוויר מוכן למול חיזבאללה בצפון: "יש בידינו האמצעים לכך, יש לנו את היכולות ובוודאי שיש בנו את אורך הרוח ורוח הקרב".
לא רק בישראל נערכים למלחמה מול חיזבאללה. על פי דיווח בעיתון אל-אח'באר הלבנוני שמזוהה עם ארגון הטרור, המיליציות השיעיות מאמנות בעיראק ומחוצה לה מאות לוחמים בשורותיהן, בפיקוח של מומחים איראנים. זאת, למקרה שתפרוץ מלחמה כוללת.