שיתוף
תגובות
חדשות » חדשות בארץ » "בניו יורק זוהה זן חדש של הנגיף"
דוח אמ"ן
מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה: "מגמת הירידה בתחלואה נעצרה בשעה שהיקפה עודנו גבוה – מספר החולים הקשה נותר גבוה יחסית"
ניו יורק, אילוסטרציה | צילום: Robi Jaffrey, שאטרסטוק

"מגמת הירידה בתחלואה נעצרה בשעה שהיקפה עודנו גבוה – מספר החולים הקשה נותר גבוה יחסית – מעל 750 ונראה כי ישנה עלייה במספרם ביממה האחרונה ומקדם ההדבקה הגיע לראשונה מזה כשבעה שבועות אל הערך 1, סימן לבלימת מגמת הירידה בתחלואה, ולחידוש העלייה. גם שיעור החיוביים הארצי (6% בממוצע שבועי) ממשיך להיות גבוה יחסית, סימן להיקף הדבקה נרחב באוכלוסיה", כך לפי מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה משרד הבריאות.

"עצירת מגמת הירידה בתחלואה קשורה כנראה בהסרת המגבלות ובתרומת הוריאנט הבריטי, שהפך זה מכבר לדומיננטי בישראל; זן זה מדבק בהרבה ביחס לזנים קודמים ומחקרים מצאו שהוא מגדיל את הסיכון לתחלואה קשה ולצורך באשפוז בעד %70-60 יותר מאשר הזן המקורי. לכן, יותר מאי פעם, נדרשת אחריות אישית והקפדה על ההנחיות".

"יעילות החיסונים בהגנה מול הזנים החדשים ובמניעת הדבקה – החיסונים הם הכלי היעיל ביותר להפחתת תחלואה קשה, גם מול הזנים החדשים שזוהו בארץ; יוזכר כי ארגון הבריאות העולמי מסר לאחרונה כי אחד מכל עשרה חולי קורונה ימשיך לסבול מנזקי המחלה גם כעבור שלושה חודשים מהחלמתו (ומעבר לכך). התחסנות צפויה למנוע את מחלת הקורונה ובתוך כך גם נזקים ארוכי טווח של המחלה. בנוסף, מחקרים חדשים מעלים שהחיסונים יעילים מאוד במניעת הדבקה (בשיעור של עד %90) מסמך חדש מציג ניתוח שבוצע בישראל, שלפיו חיסון פייזר מוריד את הסיכון להידבק בנגיף פי 5 עד פי 10 החל משבוע לאחר המנה השנייה; לפיכך, מי שמתחסן מגן לא רק על עצמו אלא גם על סביבתו ובפרט על היקרים לו".

"השלמת חיסון אוכלוסייה מבוגרת (בני 50 ומעלה) – ישראל ממשיכה להוביל בעולם במספר החיסונים לנפש והשלימה יותר מ-8 מיליון מנות חיסון, מתוכן יותר מ-3.3 מיליון במנה השנייה. אולם, גם עתה נותרו כ-%12%-14 מאוכלוסיית בני ה-50 ומעלה (לאחר ניכוי המחלימים) שהם יותר מ-330 אלף איש, אשר טרם חוסנו בחיסון ראשון ונמצאים בסיכון מוגבר לתחלואה קשה".

"בעולם – בניו יורק זוהה זן חדש של הנגיף, שהתפשט בה במהירות לאחרונה ואשר נושא מוטציה שקושרה להדבקה חוזרת של מחלימים ,לאור קשרי האוכלוסיות והתעופה הענפים בין ישראל לניו יורק קיים סיכון ממוקד לכניסת הזן לישראל, ומומלץ לפעול לצמצומו".

"מדגישים שוב את חשיבות עטיית מסכות תקניות, הקפדה על הנחיות הריחוק החברתי, הימנעות מהתקהלויות, שמירה על בידוד וביצוע בדיקות בעת הצורך – גם עבור מחלימים ומחוסנים. לצד זאת, ובפרט על רקע העלייה במקדם ההדבקה, יש לשקול מחדש את צעדי פתיחת המשק הבאים ולהמשיך לפעול למניעת הכנסת וריאנטים זרים", לשון הדוח.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
צחוק משכח כאבים

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים