בלון ריגול ענק, נצפה השבוע בשטח האווירי של ארצות הברית על ידי נוסעים בטיסה מסחרית בצפון המדינה. על פי דיווחים, מדובר בבלון סיני המשמש לאיסוף מידע. דובר הפנטגון פטריק ריידר אמר הלילה (חמישי) לעיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל" כי ארה"ב "מנהלת מעקב אחרי הבלון", וכי "הממשל פעל מיידית כדי למנוע איסוף מידע רגיש".
היועץ האמריקני לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן ובכירים נוספים תדרכו את הנשיא ג'ו ביידן לגבי השלכות הבלון. הבכירים אמרו לעיתון כי הנשיא הורה על יירוט הבלון, אך בפנטגון התנגדו למהלך מחשש לפגיעה באזרחים.
עוד מבחזית החדשות
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
- הפסגה בקטאר: נתניהו מתעקש להישאר בציר פילדלפי • חמאס: זה לא סוכם
- טראמפ: רוב החטופים המוחזקים בידי חמאס – אינם בחיים
- ראש הממשלה נחת בארה"ב לקראת הנאום בקונגרס | נתניהו טס לראשונה במטוס הרשמי "כנף ציון" בטיסת בכורה
גורם בכיר במשרד ההגנה האמריקני סיפר ל-AP כי הבלון זוהה בשטחה האווירי של מדינת מונטנה, שבה נמצא אחד ממחסני הטילים הגרעיניים של ארה"ב. עוד הוסיף הבכיר כי מטוסי קרב מוכנים להפיל את הבלון בכל רגע נתון אם תתקבל הוראה לכך. בתגובה אמר דובר הפנטגון כי "הבלון לא מהווה איום צבאי או פיזי לאנשים על הקרקע".
עוד אמר הדובר, כי ממשל ארה"ב יצר קשר עם בייג'ינג באמצעות שגרירות סין בוושינגטון, ולדבריו "הבהרנו לעמיתים הסינים שלנו את חומרת האירוע".
מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן צפוי לבקר בבייג'ינג בימים הקרובים, אך כעת לא לא ברור האם התקרית שמסתמנת כפעולת איסוף המידע האגרסיבית ביותר של סין בשנים האחרונות תשפיע על הביקור המתוכנן. במשרד החוץ האמריקאי לא הגיבו לדברים.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
בעקבות הצהרת ארצות הברית, הודיעה גם קנדה על בלון חשוד בשמי המדינה שלה. בהצהרה מטעם המדינה נכתב כי "תנועות הבלון נמצאות במעקב. הקנדים בטוחים וקנדה נוקטת בצעדים כדי להבטיח את אבטחת המרחב האווירי שלה".
רק אתמול הודיעו בהצהרה משותפת כי ארצות הברית תקבל גישה לבסיסים צבאיים בפיליפינים כחלק מהניסיון למנוע צעדים סיניים נגד טייוואן. בתגובה הבהירה סין כי "זהו צעד שמסלים את המתיחות באזור ומסכן את השלום והיציבות האזוריים, מדינות באזור צריכות לשמור על ערנות ולא לתת לארצות הברית לנצל אותן".