בית המשפט השלום בחיפה הרשיע שמונה מהנאשמים בפרשת "זוגלובק" במסגרת הסדר טיעון. אלו הורשעו בעבירות על תקנות צער בעלי חיים ונגזרו עליהם עונשים של קנסות כספיים בסך כולל של עשרות אלפי שקלים, מאסר על תנאי והתחייבות כספית על סך 14 אלף ש"ח לכל אחד.
ברקע להגשת כתב האישום, שני תחקירים שערכה עמותת אנימלס בשנים 2013 ו-2015 ביחס לעבירות צער בעלי חיים במשחטת עופות של חברת זוגלובק בשלומי; התחקיר משנת 2013, טופל על ידי משטרת ישראל אך התיק נסגר בסופו של יום על ידי הפרקליטות.
המקרה השני, שאירע בשנת 2015, נחקר על ידי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות. במסגרת החקירה נבדקה התנהלות המשחטה ותהליכי העבודה, והמקום נסגר מידית עד לתיקון כל הליקויים. מחלקת התביעות של המשרד הגישה כתב אישום נגד העובדים והמנהלים שעבדו באותה העת במשחטה, באשמת עבירות על חוק צער בעלי חיים. על פי כתב האישום, העובדים השתמשו בכוח רב כדי להוציא את העופות מכלוביהם, דבר שגרם להם לסבל מיותר.
עוד על פי כתב האישום, המעשים בוצעו בנוכחות מנהלים במשחטה חרף העובדה שעברו מספר הכשרות בנושא מניעת צער בעלי חיים. כתב האישום הוגש לאחר קבלת תוצאות החקירה של חוקרי משרד החקלאות.
שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר: "פרשת זוגלובק היא אחת מהפרשיות הזכורות ביותר בשנים האחרונות. הכרעת הדין מדגישה את האחריות שחלה על העוסקים בתעשייה לדאוג לבריאותם של בעלי החיים ולרווחתם. אני מברך על כך שגם בית המשפט ראה עין בעין יחד עם כל ישראל את המקרה, והצדק יצא לאור. מאז כניסתי לתפקיד, הנחיתי להמשיך ולהחמיר את העונשים על המתעללים בבעלי החיים. ואנו נמשיך לגנות כל התנהגות כזו קלה כבחמורה".
התובע הראשי של משרד החקלאות, עו"ד אורי סירוטה: "מדובר בחוליה נוספת במאמצים הרבים המושקעים על ידי המשרד להגביר את אכיפת חוק צער בעלי חיים בכלל, ובמגזר החקלאי בפרט. הרשעת הנאשמים מעבירה מסר ברור של גינוי פגיעה אסורה בבעלי חיים גם ביחס לחיות המשק. ראוי לציין גם את פעילות העמותה שערכה את התחקיר הראשוני שבעקבותיו נפתחה חקירת משרד החקלאות והוגש כתב האישום התקדימי על ידי מחלקת התביעות של המשרד. בתיק הושקעו מאמצים רבים חרף קשיים ראייתיים לא מבוטלים. אנו מברכים על התוצאה שיש בה כדי להעביר מסר חד וברור ובכוונתנו לפעול אף להחמרת הענישה בעתיד לבוא."