שיתוף
תגובות
צרכנות » ללא מתנגדים: יקוצרו זמני המענה לפניות ציבור
אושר בקריאה ראשונה
ברוב של 52 וללא מתנגדים הצעת החוק לקיצור זמני המענה לפניות ציבור אושרה בקריאה ראשונה • טסלר: "הצעת החוק מהווה צעד גדול וחשוב במאמצים לשיפור השירות לאזרח"
ח"כ יעקב טסלר נואם במליאה | צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת

מליאת הכנסת אישרה באישון ליל בקריאה ראשונה את הצעת החוק לתיקון סדרי המינהל התשפ"א-2020, שיזם יו"ר הוועדה לפניות הציבור, ח"כ יעקב טסלר. ההצעה אושרה ברוב גדול של 52 וללא מתנגדים. "אנו צועדים לשדרוג וייעול מערך פניות הציבור ואישור הצעת החוק בקריאה ראשונה, מהווה צעד גדול וחשוב במאמצים לשיפור השירות לאזרח", אמר טסלר בתום ההצבעה.

הצעת החוק באה לעגן את זכותו של פונה לקבל מענה לפנייתו תוך 14 יום. שיהוי במתן מענה בפרק זמן סביר פוגע באימון הציבור, בשירות הציבורי ובנבחרי הציבור ולעיתים אף עלול לגרום לנזק של ממש לאדם הממתין למענה.

החוק, כפי שנחקק לפני 60 שנה, נקב פרק זמן של 90 יום למענה. בשנת 1995 החוק תוקן והזמן למענה קוצר ונקבע ל- 45 יום. מאז כבר חלפו למעלה מ- 25 שנים, במהלכן חלה התקדמות טכנולוגית של ממש ונוצר צורך להתאים מחדש את המועדים למציאות הנוכחית.

ח"כ טסלר שנימק את ההצעה במליאת הכנסת הסביר: "הדיגיטציה של הפניות מקלה על בירור הפניות, אבל במקביל העלתה את מספר הפונים בצורה משמעותית, כיוון והפנייה לרשויות הפכה נגישה וקלה. אני ער לחששות של ממוני פניות הציבור במשרדי הממשלה. עם זאת, לצד החששות, כולם מסכימים כי נדרש לתת מענה לכל פונה באופן המהיר ביותר. אף אחד מאיתנו לא היה מקבל מציאות בה פנייה לחברה מסחרית תיענה לאחר חודש וחצי. אם לא מקבלים תשובה, אנו עוברים מיידי לחברה מתחרה. מדוע אם כן התקבעה נורמה שבמשרדי הממשלה ניתן להמתין למענה חודש וחצי. היחס חייב להיות זהה. הפונים הם הלקוחות של משרדי הממשלה והמענה חייב להיות מהיר ומידיי".

בהמשך התייחס להערות ולחששות שהשמיעו ממוני פניות הציבור בדיוני הוועדה והתחייב כי במסגרת הכנת החוק בוועדה לקריאה שנייה ושלישית יוסדרו בעז"ה כל נושאי פניות הציבור ויינתנו לממוני הפניות כל הכלים הנדרשים כדי שיוכלו לעמוד בפרק הזמן המוצע בהצעת החוק, בהתחשב במספר הפניות, מספר הממונים המטפלים בהן, אופי הפניות וסוגי הטיפול. "תיעשה אבחנה בין הפניות לסוגיהן וזמן התשובה עליהן. אבחנה בין פניות חוזרות, פניות הנוגעות לצד ג', פניות מורכבות ותלונות הדורשות בירור ועוד".

עקב קביעת הייעוץ המשפטי של הוועדה כי מדובר בהצעת חוק תקציבית, נדרשו 50 חברי כנסת לצורך אישורה. כאמור, ח"כ טסלר הביא להישג משמעותי והצליח לאחר הדרמה הלילית אמש בכנסת לגייס 52 חברי כנסת מכל סיעות הבית שהצביעו בעד הצעת החוק בקריאה ראשונה והיא הועברה לוועדת חוקה להמשך שלבי החקיקה.

יצוין כי עקב הצפי להתפזרות הכנסת, העברת הצעת החוק בקריאה ראשונה תאפשר להחיל עליה דין רציפות בכנסת הבאה ולהמשיך לדון בה מהנקודה בה תופסק בכנסת הנוכחית.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
הישג ענק הוא להגיב באותה צורה גם כאשר מנצחים וגם כאשר מפסידים

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים