במסגרת הבחירות שהתקיימו היום (שלישי) למועצה הכלכלית-חברתית של האו"ם נבחרה ישראל לראשונה אי פעם, לכהן כחברה במועצה החשובה וזאת לאחר שזכתה לתמיכה מ-153 מדינות. על מנת לזכות במושב היוקרתי נדרשה ישראל לקבל רוב של לפחות שני שליש מחברות האו"ם.
זו הפעם הראשונה שבה ישראל נבחרת לכהן במועצה הכלכלית-חברתית של האו"ם ומעתה היא תהיה בעלת זכות הצבעה במועצה, יכולת להציע הצעות לדיון ועוד. ההישג הישראלי המגיע בעיתוי מדיני קשה מאד לאחר המבצע בעזה, התאפשר בזכות מאמץ מדיני נרחב של השגריר ארדן והמשלחת לאו"ם, משרד החוץ, ושגרירויות ישראל ברחבי העולם.
השגריר ארדן: "זהו הישג מדיני חשוב המבוסס על ההכרה של מדינות העולם ביכולות, בחדשנות וביצירתיות של ישראל, וכן תודות למאמצים הדיפלומטיים שהובלנו אל מול הקהילה הבינלאומית. אמשיך להוביל את מדינת ישראל להישגים נוספים באו"ם, למרות המאבק נגדנו של הפלשתינים ותומכיהם".
באו״ם פועלות שלוש מועצות המטפלות בכל הנושאים שתחת האו״ם: מועצת הבטחון, מועצת זכויות האדם והמועצה הכלכלית-חברתית (ECOSOC). המועצה הכלכלית-חברתית עוסקת בכל נושאי הכלכלה, הפיתוח והסביבה וכן במגוון נושאים הומניטריים.
ECOSOC אחראית גם לאישור תכניות הפעולה של ועדות מקצועיות הפועלות תחתיה במגוון נושאים כגון הוועדה למעמד האשה, וועדת הסטטיסטיקה, הוועדה לארגונים לא ממשלתיים, הוועדה לטיפול בנושאי סמים, וועדת האוכלוסין והפיתוח, פורום הייעור ועוד. ב- ECOSOC חברות רק 54 מדינות (מתוך 193 המדינות החברות) וישראל נבחרה לכהן במועצה במסגרת מועמדותה מטעם קבוצת מדינות מערב אירופה ואחרות (WEOG).
בשנה האחרונה הגיעה ישראל להישגים חסרי תקדים בזירת האו"ם ביניהם – בחירתה של דיפלומטית ישראלית לכהן כסגנית יו"ר וועדת המשפט, בחירתה של אודליה פיטוסי לכהן במושב בוועדת האמנה לזכויות אנשים עם מוגבלויות בתמיכה של 109 מדינות (כולל חלק ממדינות ערב), אימוץ החלטה לעידוד יזמות וחדשנות ברוב חסר תקדים של 144 מדינות וכאמור היום – בחירתה של ישראל לראשונה אי פעם לחברה במועצה הכלכלית חברתית של האו״ם וזאת לאחר המבצע בעזה ולמרות פעילות מדינית ענפה כנגד ישראל.