שיתוף
תגובות
חדשות » חדשות בעולם » הלחימה בסודן התחדשה: 528 הרוגים וכ-5000 פצועים
מחולצים הגיעו על ספינה לסעודיה, רכבת אווירית לגרמניה ובריטניה | עשרות אלפי פליטים סודנים ברחו אל הגבולות | חשש גדול ממלחמת אזרחים קשה
הלחימה בסודן | צילום: רשתות - לפי סעיף 27א'

הפסקת האש שהוכרזה לשלושה ימים בין הצדדים הלוחמים בסודן תפקע הלילה (ראשון) ב-1:00 בלילה, אבל גם היום דיווחו הצבא ומיליציית ה-RSF, הנלחמים זה בזה כבר יותר משבועיים על הפרות חוזרות ונשנות של שביתת הנשק. בעוד הלחימה בסודן נכנסת לשבוע השלישי שלה, מספר הקורבנות עומד כבר על לפחות 528 הרוגים ו-4,599 פצועים, וכרגע נראה כי סודן נמצאת בדרך למלחמת אזרחים.

בבירה חרטום היה המצב רגוע יחסית הבוקר, אחרי שאמש התנהלו קרבות עזים בסמוך למרכז העיר. צבא סודן הכריז היום כי פגע בכמה שיירות של מיליציית ה-RSF שנעו לעבר חרטום מכיוון מערב, וה-RSF דיווחו כי הצבא השתמש בארטילריה ובמטוסי קרב כדי לתקוף את עמדותיה בכמה יעדים סביב הבירה.

עוד מבחזית החדשות

גם כעת לא נראה סיכוי למשא ומתן בין הצדדים. מפקד הצבא עבד אל-פתח אל-בורהאן הכריז כי לעולם לא ישב לשיחות עם מנהיג ה-RSF מוחמד חמאן דגלו, וזה מצדו השיב כי לא ינהל משא ומתן לפני שהצבא ינצור את האש.

יותר מ-10,000 אזרחים ודיפלומטים זרים חולצו בשבוע האחרון מסודן ברכבות אוויריות ודרך הים. אתמול הגיעה לעיר פורט סודן שלחופי הים האדום שיירה של אזרחים אמריקאים, אנשי סגל מקומיים של נציגויות ארה"ב בסודן ומחולצים אחרים, שאותה ארגנה וושינגטון. הממשל האמריקאי הודיע כי יסייע למפונים להגיע לג'דה שבסעודיה, אך לא מסר כמה אמריקנים נותרו בסודן.

משרד החוץ הבריטי הודיע אתמול כי מאז תחילת מבצע הפינוי שלו ביום שלישי האחרון הוא חילץ מסודן 1,888 בני אדם ב-21 טיסות. גם גרמניה, צרפת, איטליה, סין ושלל מדינות אחרות ארגנו מבצעי חילוץ. מלבד המחולצים הזרים, עוד עשרות אלפי סודנים ברחו בשבועות האחרונים מארצם, בצל החשש ממלחמת אזרחים שתערער את מזרח אפריקה כולו.

אוכלוסיית סודן מונה כ-46 מיליון בני אדם, ולפי הערכות כשליש ממנה היו זקוקים לסיוע הומניטרי עוד לפני פרוץ המלחמה. לפי האו"ם, בשל הקרבות, שפגעו גם במתקנים רפואיים, רק 16% ממוסדות הבריאות בחרטום פועלים כעת. הצלב האדום הבינלאומי שלח לסודן שמונה טונות של ציוד רפואי, ומנהל השלוחה שלו באפריקה, פטריק יוסוף, סיפר: "עובדי מערכת הבריאות בסודן עושים את הבלתי אפשרי, ומטפלים בחולים בלי מים, חשמל וציוד רפואי בסיסי". עובדי הסיוע עצמם מתמודדים עם סכנה גדולה, ומאז הלחימה ב-15 באפריל נהרגו בסודן לפחות חמישה עובדים כאלה.

העימותים בין צבא סודן, המונהג על-ידי ראש "המועצה הזמנית" ששולטת במדינה עבד אל-פתח אל-בורהאן, לבין מיליציית "כוח ההתערבות המהירה" (RSF), שמונהגת על-ידי סגנו של אל-בורהאן במועצה, הגנרל מוחמד חמדאן דגלו, החלו באמצע החודש, על רקע מאבקי השליטה המתמשכים בין הצדדים. הצבא וה-RSF היו שותפים ב-2021 להפיכה שבה הופל שלטונו האזרחי של ראש הממשלה עבדאללה חמדוק, שלטון שבעצמו כונן אחרי הפיכה פנימית שבה הודח ב-2019 הרודן עומר אל-באשיר, אבל מאז חלה הידרדרות חמורה ביחסים ביניהם.

הצטרפו ועקבו אחר

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אמונה זה לעלות במדרגה הראשונה, למרות שלא רואים את כל גרם המדרגות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים