בעוד שבישראל ניטש ויכוח על המס שהוטל על הפלסטיק החד פעמי. בבריטניה הודיעה מזכירת הסביבה, תרזה אן קופי, כי החל מחודש אוקטובר 2023 יחול איסור מכירה על מוצרי פלסטיק חד פעמי בממלכה.
החוק יחול על צלחות פלסטיק חד פעמיות, מגשים, קערות, סכו"ם, מקלות בלונים וסוגים מסוימים של כוסות ומכלי מזון מפוליסטירן. האיסור יכלול הן מכירה של מוצרים אלו והן הגשה בכלים אלו בעסקים שונים. החוק יכנס לתוקפו באוקטובר, כדי לאפשר לבעלי העסקים זמן להיערך לקראתו. איסור דומה כבר קיים כיום בסקוטלנד ובוויילס.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
בהודעה לתקשורת אמרה מזכירת הסביבה, קופי כי "כולנו מכירים את ההשפעות ההרסניות לחלוטין שיכולות להיות לפלסטיק על הסביבה ועל חיות הבר שלנו. הקשבנו לציבור ואיסורי הפלסטיק החד פעמיים הללו ימשיכו את עבודתנו החיונית להגנה על הסביבה עבור הדורות הבאים".
על פי ההערכות, אזרחי בריטניה משתמשים ב-2.7 מיליארד פריטים של סכו"ם חד פעמי, ו-721 מיליון צלחות חד פעמיות בשנה, אך רק 10% מהמוצרים מוחזרים. לשם השוואה, על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה, בישראל צריכת החד פעמי גבוהה פי 5 מהממוצע באיחוד האירופי, ובשנת 2020 נצרכו כ-11 מיליארד פריטים של כלי פלסטיק חד פעמיים.
האיסור החדש מצטרף לאיסורים קודמים שחלים במדינה, כמו איסור השימוש בקשיות ובבוחשני קפה מפלסטיק, בנוסף, בדומה לישראל, בבריטניה מוטל מס על שימוש בפלסטיק חד פעמי. כך הבריטים משלמים מס של 200 פאונד, מס אריזות פלסטיק על אריזות המיוצרות או מיובאות לבריטניה ואינם מכילות לפחות 20% פלסטיק ממוחזר. חוק זה הוחל באפריל 2022.
שרת הסביבה, רבקה פאו, אמרה כי הממשלה תקדם "תוכניות להחזרת פיקדון עבור מכלי משקאות ואיסוף עקבי של מחזור באנגליה". בנוסף, שוקלת ממשלת בריטניה צעדים לצמצום סוגי פסולת פלסטיק נוספים כמו מגבונים לחים ושקיות.