בית המשפט העליון ביוון פסק היום כי פרקטיקת השחיטה הכשרה מנוגדת לחוקי האיחוד האירופי. הפסיקה ביוון הגיעה בעקבות פסיקת בית המשפט האירופי לצדק בדצמבר האחרון לפיה מדינות האיחוד האירופי רשאיות לאסור על שחיטה כשרה על מנת לקדם רווחת בעלי חיים, מבלי לפגוע בזכויות של קבוצות דתיות.
הפסיקה מדצמבר ציינה כי תקנת שחיטת בעלי חיים של האיחוד האירופי אינה מונעת מהמדינות החברות להטיל חובה להימום בעלי חיים לפני שחיטתם כנהוג בשחיטה דתית. במקביל עודדה הפסיקה של בית המשפט האירופי לצדק את המדינות החברות למצוא איזונים בין שני הנושאים. כעת ברור שמספר מדינות חברות מיישמות בקנאות את הראשון תוך התעלמות מהאחרון.
בהיוודע פסיקת בית המשפט ביוון ציין יו"ר איגוד הארגונים היהודים באירופה (EJA), הרב מנחם מרגולין: "עוד בדצמבר שעבר הזהרנו לגביי ההשלכות המסוכנות של פסיקת בית המשפט האירופי לצדק, ועכשיו אנחנו רואים את התוצאה. חופש הדת היהודי נתון להתקפה ישירה".
"זה התחיל בבלגיה, עבר לפולין וקפריסין ועכשיו תורה של יוון. ההתקפות הישירות הללו מגיעות מרבות מאותן ממשלות ומוסדות שנשבעו להגן על הקהילות היהודיות שלהם". הרב מרגולין הוסיף וציין כי: "מה שאנו עדים לו הוא צביעות ממדרגה ראשונה. כשזה מגיע לאנטישמיות, ממשלות ומוסדות עומדים מאחורינו בצדק. אבל כאשר אמונתנו ומנהגנו מותקפים מימין ומשמאל על ידי חוקים, הם לא נשמעות בשום מקום".
"כבר פנינו לדרגים הגבוהים ביותר של ממשלת יוון בשאלה הפשוטה אך הבסיסית: איך יכולים לחיות יהודים באירופה אם תמשיכו לחוקק חוקים נגדנו?".