שיתוף
תגובות
חדשות » זמן מציל חיים: שיתוף בזרימת המידע בין מוקד מד"א למשטרה
שילוב כוחות
מערך הכבאות וההצלה צפוי להצטרף לדיווח האוטומטי, בתוך מספר שבועות | טכנולוגיה חדשה של מד"א הוטמעה במערכות המשטרה ומאפשרת שיתוף ידע בזמן אמת ובאופן אוטומטי
אופנועי מד"א החדשים | צילום: תיעוד מבצעי מדא

לאחר שנים רבות של עבודה נפרדת, החלו מוקדי החירום של מגן דוד אדום (101) ומשטרת ישראל (100) לעבוד בשיתוף פעולה טכנולוגי, על מנת לקצר את זמני ההגעה לטיפול באירועי חירום וכדי להדק את שיתוף הפעולה בין שני גופי החירום והביטחון. מנכ"ל מד"א, אלי בין, ברך על היוזמה והסביר כי "הרעיון הוא לחסוך זמן קריטי שיכול להציל חיים. בשביל פצוע שזקוק להחייאה, כל שניה ודקה הן ההבדל בין חיים למוות.

לדברי עדו רוזנבלט, מנהל אגף תקשוב במד"א, עד עתה, כאשר מוקד 100 קיבל דיווח על אירוע שדרש הגעת צוות של מד"א, היה על מקבל הדיווח לעדכן טלפונית את מוקד מד"א בפרטי האירוע. לחילופין אם הדיווח התקבל במד"א והיה צורך בנוכחות משטרתית, היה על מקבל הדיווח להודיע למשטרה. 

עוד הבהיר רוזנבלט כי  ״החל מאתמול, עם כניסת שיתוף הפעולה לשגרת עבודה, הקריאה תגיע באופן אוטומטי לשני המוקדים וכך יקוצרו זמני ההגעה של הצוותים לזירה, בזמן שכל גוף ממשיך לשמור על הייחודיות המקצועית שלו. כל טלפון שמגיע למוקד מד"א או למוקד המשטרה, לצד הטיפול באירוע, משוגר בזמן אמת לארגון השני. כיום, מיד עם קליטת הדיווח במערכות של מד"א, הדיווח משוגר ישירות למשטרת ישראל, ולהפך. זה קריטי במיוחד במקרים שבהם אנשים נפצעו אנוש בתאונה, באירוע אלימות או בפיגוע, וכל שנייה יכולה להיות הבדל בין חיים למוות".

מבדיקת הנתונים עולה כי, מדי יום מתקבלות בשני המוקדים, קריאות רבות הדורשות טיפול של המשטרה ומד"א, ובזכות שיתוף מערכות השליטה והבקרה של המוקדים, ניתן להוריד את עומס השיחות למוקדים ולקצר את זמני התגובה שיכולים להציל חיים.

לדברי אלי בין מנכ"ל מד"א שיתוף הפעולה יעבוד באופן הבא, "מוקדן של מד"א יחזור למדווח כדי להבין את חומרת הפציעה ואם נחוצה הדרכה טלפונית בסיוע לפצוע, עד להגעת ניידת של מד"א. סוגי האירועים שמדווחים למוקדי המשטרה ומד"א ימופו ויקבלו קוד אירוע, כך שהמוקד שמקבל ראשון את הדיווח ידע האם הוא רלוונטי גם למוקד השני. כך למשל, מוקד מד"א לא ישגר דיווח על יולדת או דום לב למוקד המשטרה, כפי שמוקד המשטרה לא ישגר אירוע של סכסוך שכנים ללא אלימות או דיווח על גניבת אופניים". 

התקווה היא כי תוך מספר שבועות יצטרף גם מערך הכבאות וההצלה לדיווח האוטומטי, כך שכל פניה למוקד 100, 101 או 102 ישוגר באופן אוטומטי לכלל גופי החירום הרלוונטיים לאירוע. לדברי אלי בין מנכ"ל מד"א "שיתוף הפעולה הייחודי בין גופי החירום במדינת ישראל עתיד להשתדרג ולשפר באופן דרמטי את זמני הגעת הצוותים לשטח ובכך להציל חיים. הודות לשיתוף הפעולה החדש, נצליח למקד את הפניות ולעבוד יחד, על מנת להגיש סיוע מקצועי, מהיר ויעיל ככל הניתן לאזרחי ישראל". 

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
מי שלא מרוצה מהיחס שהוא מקבל, שיבדוק איזה יחס הוא נותן

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים