כל השנה הם שמחים איתנו, מרגשים אותנו, מקפיצים אותנו ובעיקר מכניסים את כולנו לקצב הנכון בשמחות ובאירועים. עם בואו של חג הפורים, יצאנו לשאול את אותם אמנים שמופיעים בשמחות, באירועים ובחתונות, כמה שאלות עליהם, על אירועי פורים, על המשפחה ובכלל על הפורים שלהם. היה מרתק.
מה זה "פורים" בשבילך?
בכל שנה מזמינים אותם להרקיד, להקפיץ ובעיקר פשוט לעשות שמח ומרגש בבתים ובישיבות בכל רחבי הארץ והעולם, אבל אף אחד לא שאל אותם מה זה "פורים" בשבילם.
אלי הרצליך: פורים זה רגעים של שמחה שמתפרצת, של שבח והודיה לקב"ה, רגעים של התרוממות הנפש.
מנדי ג'רופי: פורים הוא יום גדוש באנרגיות של שמחה, צבע התחפושות, ומשלוח מנות משווה לזה כמו הפנינג יהודי ענק. וביחד עם זה כחב"דניקים צריך להספיק הרבה לזכות יהודים בקריאת מגילה ומשלוח מנות. יום לחוץ משמחה.
שמחה אברמצ'יק: יש ראש השנה לאילנות, ראש השנה לשנים, ראש השנה למלכים, פורים בשבילי זה ראש השנה לשמחה. ריכוז של כל השמחה היהודית שנכנסת יחד ביום אחד.
ישי לפידות: חג של שמחה אמיתית, זוכה ב״ה לשמח אנשים נשים וטף כבר 35 שנה ביום הזה.
עמירן דביר: סוג של שחרור מערכות והתפרקות הנפש, יום מיוחד של הודיה לקב"ה.
שלמה ברונר: מצוות מיוחדות עם שמחה מיוחדת, כל השאר קצת פרוע מדי.
ישראל סוסנה: מגילה, סעודה, יין, מוזיקה מה צריך יותר מזה?!
דיויד טויב: היום שלא עוצרים ברחוב ושואלים אותי ״למה אתה מחייך?״.
פיני איינהורן: יום שכולם יכולים להזדהות איתי באנרגיה ובשמחה.
יוסי ברגר: פורים בשבילי זה יום של התעלות. מעבר לעבודה הקשה שלי, שזה שעות על גבי שעות של שירה, מוקף בבחורים שמחים\שיכורים, צריך תמיד לדעת להבדיל בין העיקר לטפל. כמובן שהשמחה שפורצת גבולות, זה משהו שחייבים. אבל העיקר שהשמחה תהיה אמיתית. לא מתוך הוללות. גם בשעות הקטנות של הלילה, שכולם כבר גמורים ורק רוצים מוזיקה ובומים, לזכור תמיד למה אנחנו שמחים
אבי מן: "משתדל לנצל את היום הזה, כל רגע פנוי לתפילה. זמן מאוד מסוגל לישועות מעל הטבע כמו שידוע "כל הפושט יד נותנים לו" אז כמו כולם בתור ילד השתמשתי במשפט הזה לצורך סחיטת דמי פורים מהמבוגרים אבל כשגדלתי למדתי והבנתי את המשמעות האמתית של הפסוק. וכמובן שמחה ואנרגיות חיוביות בלי סוף".
"כמובן שבתור זמר אני מופיע, אם זה במסיבות פורים בישיבות, או בסעודות פורים פרטיות. שזה מצד אחד כיף גדול וזכות עצומה, אבל גם לא קל. זה בדרך כלל ארבע שעות פלוס לשיר ברצף ואנרגיה בלי סוף, ככה שמיתרי הקול נמתחים עד לקצה תרתי משמע, אבל ב"ה לא מתלוננים מודים להשם על הזכות".
איציק אשל: יום גדול שצריך הרבה הרבה הכנה.
אייל טויטו: חג שמח מלא באור יהודי אמיתי.
יחיאל ליכטיגר: פורים זמן לגלות את האחדות הפנימית של עם ישראל.
הרשי אייזנבך: יום של שמחה יהודית טהורה ועמוקה במלוא עוצמתה, ללא מחיצות ומסכים.
נאור אלחדד: פורים בשבילי זה חג מיוחד מלא בשמחה שממנו אני לוקח כוחות ושמחה לכל השנה לשמח את החתנים והכלות
השיר שבלעדיו פורים הוא לא פורים?
הם שרו ושמעו את כל השירים בז'אנר שלהם, אבל לכל אחד מהם יש שיר אחד שהוא "האחד", שבלעדיו פורים הוא לא פורים. יש כאלה שאוהבים את פרי יצירתם, יש שלא עוזבים את השירים שכולנו גדלנו עליהם ויצאו בכמה גרסאות או חידושים מרעננים ויש שפשוט החליטו שהם מפרגנים לאחרים.
עמירן דביר: ליהודים ליהודים.
פיני איינהורן: כי לה' המלוכה.
ישי לפידות: כמובן ״משנכנס אדר״ (ישנם אצלי לפחות 7 גרסאות)
שמחה אברמצ'יק: האמת שיש כמה שירים – אבל מבחינתי שיר פורים אמיתי הוא שיר שאפשר לשמוח ממנו ולבכות ממנו באותה הזדמנות. כל אחד חווה את פורים אחרת וכדי ששיר ישפיע הוא צריך לגעת באותו בחור שמתרגש ובוכה ובו זמנית בבחור ששמח וצוחק. השיר "ומי יודע אם לעת כזאת הגעת למלכות" של מיילך קאהן האהוב הוא המנון הפורים שלי.
איציק אשל: אני אוהב את המחרוזת החדשה שלי של פורים. ופורים הוא פורים עם המחרוזת וגם לפניה😉.
שלמה ברונר: וגם וגם וגם וגם וגם וגם וגם וגם וגם חרבונה ז"ל.
ישראל סוסנה: טיננני – אוי יו יום × 40.
אבי מן: יש מלא שירים טובים וכל שנה יוצא עוד מלא שירים טובים ולהיטים גדולים אבל שיר אחד שכל חתונה כבר מתחילת חודש אדר אני נהנה לשיר ומתחבר מאד זה ״אם מצאתי חן בעיניך – המלך!״ של ר׳ משולם גרינברגר לחן שמח עם מלא רגש כמו שאני אוהב.
מנדי ג'רופי: "ליהודים ליהודים היתה אורה" תמיד זה מתחיל כך עם כל מי שנכנס לביתנו וזה גם הראשון בפלייליסט של שירי פורים.
יוסי ברגר: "תמחה את זכר עמלק" של מרדכי בן דוד.
דיויד טויב: השיר שבלעדיו פורים אינו פורים, אם יש כזה אני חושב שזה ״אם מצאתי חן בעיניך – המלך״ על המנגינה של "קולי שמע"… "תינתן לי נפשי בשאלתי ועמי בבקשתי״ בקשה מאוד כללית שכל אחד יכול להתכוון לצרכים האישיים שלו מה שהנפש שלו צריכה, ובאותו משפט גם בקשה על כל העם שכבר צריך גאולה שלמה ואמיתית. והמנגינה היא כזאת שלוקחת את כל השותים לקצה, כולם זועקים וכולם עם דמעות.
אלי הרצליך: מאז צאת השיר שלי "ובכל מדינה" זה השיר.
יחיאל ליכטיגר: השיר שלי זה "קורונה" של עמירן חובה.
הרשי אייזנבך: ללא ספק השיר שהכי מחבר אותי לפורים הוא "אם על המלך טוב" של ר' משולם גרינברגר.
נאור אלחדד: "עד דלא-ידע".
אייל טויטו: "מש מש… משנכנס אדר".
בע"ה בשבוע הבא, ממש רגע לפני פורים, תעלה כתבת המשך עם שאלות נוספות ששאלנו את האמנים (תתכוננו, זה יהיה מצחיק ומרתק!)
5 Responses
יש גם השנה?
למה כל פעם אותם זמרים???
הם היו צריכים לשאול זמרים אחרים שיותר הולכים היום כמו:נהוראי אריאלי,נתנאל ישראל,איציק דדיה,גד אלבז,,בקיצורים זמרים יותר מזרחיים.
נכון!!!
יפה ומעניין
תוכן ממש יפה, כתוב בטוב טעם ודעת.
ממש רעיון יפה לפורים.
תמשיכו ככה.