בית המשפט לזכויות אדם של האיחוד האירופי בלוקסמבורג קבע בהחלטה המסעירה את יהדות אירופה כי אין מקום להמשך השחיטה היהודית והכשרה באירופה.
בכך נקבע, כי החלטות הפרלמנטים נגד השחיטה הכשרה בשתי המחוזות בבלגיה אינן מהוות פגיעה בחופש הדת והן תקפות מבחינה חוקתית.
בהחלטת בית המשפט נכתב, כי "אין בהחלטה לאסור שחיטה על פי השיטה היהודית משום פגיעה בחופש הדת, שכן אם היהודים חפצים בשחיטה עצמאית עליהם לשחוט תוך הימום הבהמה". אלא שכידוע, עובדה זו נוגדת את ההלכה היהודית. בהחלטתם הוסיפו השופטים הערה מקוממת ולפיה "תמיד פתוחה ליהודים האפשרות לייבא בשר ממדינות אחרות".
ב'ועידת רבני אירופה' הגיבו להחלטה והודיעו כי הם דוחים בשאט נפש את ההתערבות הגסה של בית המשפט בלוקסמבורג בהלכה היהודית.
נשיא הועידה, הגאון רבי פנחס גולדשמידט, אמר כי "זו חוצפה שהם יקבעו לנו כיצד מתבצעת שחיטה כשרה על פי ההלכה היהודית. החלטה זו מרחיקה לכת מהצפוי והינה סטירה מצלצלת לנוכח ההצהרות האחרונות של המוסדות האירופיים כי יש לכבד את החיים היהודיים ולהילחם למען חופש הדת. הצביעות גדולה במיוחד כאשר למפעלי הבשר יש אישור המתת בעלי חיים והצייד לא נאסר".
רבה של בלגיה ונציג הועידה במוסדות האיחוד האירופי, הרב אברהם גיגי, שהיה בין העותרים, הגיב להחלטה באכזבה קשה ואמר כי "זו החלטה המאמצת אפליה שמדיף ממנה ריח רע של אנטישמיות – במידה ובית המשפט לחוקה בבלגיה יאמץ כצפוי את ההחלטה, נעתור לבית המשפט הגבוה לצדק בשטרסבורג". עוד אמר, כי "הקביעה כיצד נשחט, היא התערבות גסה בחיים היהודים והעובדה שהם מפנים אותנו למדינות אחרות כדי לצרוך בשר כשר מקוממת ומזלזלת כאחד".
הרב גיגי הביע אכזבה קשה נוכח העובדה שהפעם, בניגוד למרבית העתירות שנדונו בבית המשפט הזה (כ- 80%), לא אימץ בית המשפט את חוות הדעת של ג'ררד הוגן, היועץ המשפטי של בית המשפט לזכויות אדם של האיחוד האירופי בלוקסמבורג, שקבע כי ההחלטה של הפרלמנט בבלגיה לאסור שחיטה כשרה בשני מחוזות במדינה מנוגדת לחוקי חופש הדת של האיחוד האירופי.
יצוין, כי חוות דעתו ניתנה בעקבות עתירה שהגישו הקהילה היהודית בבלגיה ו'ועידת רבני אירופה' לבית המשפט לחוקה בבלגיה, שהעביר בצעד תקדימי את העתירה לבית המשפט לזכויות אדם של האיחוד האירופי בלוקסמבורג.
בהודעת הועידה בתגובה להחלטה נאמר, כי "החלטת בית המשפט האירופי לאכוף את האיסור על שחיטה כשרה באזורי פלנדריה ובלוניה בבלגיה יש השלכות קשות על הקהילות היהודיות ברחבי המדינה. לאיסור השחיטה כבר הייתה השפעה הרסנית על הקהילה היהודית הבלגית וגרמה למחסור באספקה במהלך המגפה, וכולנו מודעים מאוד לתקדים זה שמערער על זכויותינו לקבוע כיצד מתנהל אורח חיינו על פי הדת היהודית".
"מבחינה היסטורית, איסורים על שחיטה דתית נקשרו תמיד לימין הקיצוני ולשליטה באוכלוסייה, כך בשוויץ כדי למנוע הגירה יהודית מרוסיה וכל חוקי הרייך השלישי בגרמניה הנאצית. שנים שמנסים לאסור שחיטה בהולנד ובמדינות נוספות בתואנה כי זו השיטה לעצור את התפשטות האסלאם למדינה".
עוד נאמר, כי "הסתירה ביחס החוק לחקלאות ולמפעלים תעשייתית לעיבוד בשר ולצייד הינה בלתי נסבלת ומדיפה צביעות. אירופה משטה את עצמה, שכן בעוד שרק אחוז זעיר מבעלי החיים נשחטים בשחיטה כשרה שהוכחה מדעית שהיא גורמת הכי פחות סבל לבעלי החיים, הרי באותה עת מומתים מאות אלפי בהמות בשיטות אכזריות שלא לדבר על צייד אכזרי המותר על פי החוק".
"על אירופה צריכה לשקף את סוג היבשת שהיא רוצה להיות. אם אכן ערכים כמו חופש הדת הם חלק בלתי נפרד ממה שמערכת החוק הנוכחית אינה משקפת בפועל, הרי שיש לבחון אותה בדחיפות".
ועידת רבני אירופה מבהירה: "נמשיך לעבוד שכם אל שכם עם נציגי הקהילה היהודית הבלגית בכדי להציע את תמיכתנו בכל דרך שנוכל ולהוקיר את העבודה שהשקיעו בניסיון לבטל את האיסורים הללו בשלוש השנים האחרונות".