משרד החוץ בבייג'ינג הודיע באופן רשמי כי נשיא סין שי ג'ינפינג יבקר ברוסיה בשבוע הבא בהזמנת נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין.
הביקור יתקיים על רקע "יוזמת השלום" הסינית, שפורסמה לפני קצת יותר משבועיים, אולם לא הכילה צעדים קונקרטיים, כמו כן על רקע אזהרות המערב שלא תתחיל לסייע לרוסיה במלחמה באופן פעיל.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
אתמול דיווח "פוליטיקו" האמריקני כי כבר במהלך המלחמה העבירו חברות סיניות כאלף רובים, אפודי מגן ורכיבים למל"טים. אחת הספקיות היא חברת NORINCO, שנמצאת בבעלות הממשלה הסינית, והעבירה רובים לחברת נשק רוסית. חברה אחרת, DJI, העבירה בשלהי 2022 רכיבים למל"טים באמצעות חברה באיחוד האמירויות. בדצמבר הועברו לרוסיה 800 אלף טון של אפודי מגן מתוצרת טורקית, אולם לפני כן הגיעו אליה גם אפודים סיניים. בשבועיים האחרונים פועלים בארה"ב ובאיחוד האירופי למנוע את המסלולים לעקיפת הסנקציות, שאפשרו לספק לרוסיה רבים מצרכיה הטכנולוגיים.
השאלה הגדולה היא, האם ביקורו של הנשיא שי מאותת על העמקת שיתוף הפעולה עם רוסיה. על פי חלק מההערכות, מאחורי הרטוריקה האנטי מערבית, האינטרס הסיני אינו כולל את הגברת התמיכה במוסקבה, מאחר וסין תלויה מאוד בייצוא לאיחוד האירופי ולא תרצה להסתכן בסנקציות. אולכסיי ארסטוביץ', לשעבר יועץ לראש מטה זלנסקי והיום פרשן פוליטי-צבאי, אמר השבוע כי לאחר שהשיגה הסכם בין טהרן לריאד וצברה יוקרה של משכינת שלום, בייג'ינג לא תרצה להפסיד.
לא מן הנמנע שהאינטרס הסיני בביקור הוא ללחוץ על פוטין לסיים את המלחמה לפני מתקפת הנגד האוקראינית, שעשויה להתחיל כבר בשלהי אפריל ולגרום נזקים כבדים מדי, בעיני הסינים, לרוסיה.