הקורונה בישראל: 855 מאומתים חדשים אתמול, מתוך 56,624 נבדקים. נכון להיום, 52 חולים שמצבם מוגדר קשה, 17 מונשמים. 6,443 נפטרים במצטבר מפרוץ המגפה. 5,740,832 מתחסנים מנה ראשונה, 5,218,801 מתחסנים מנה שנייה.
45% מהמאובחנים אתמול הם לא מחוסנים, 4% בתהליך חיסון ו-51% מחוסנים. מתחילת השבוע אובחנו בישראל 3,808 חיוביים לקורונה. לשם השוואה בחודשים מאי ויוני ביחד אובחנו בישראל 3,307 חיוביים לנגיף. בסך הכול יש על פי נתוני משרד הבריאות 5,817 חולי קורונה פעילים בארץ.
מתוך המאומתים אתמול – 89 שבו מחו"ל ומתוכם 60 מחוסנים. מדובר באנשים שנכנסו ב-10 הימים האחרונים ואומתו אתמול. מספר המאומתים הרב ביותר שהגיעו מחו"ל היה 21, ומדובר באלה ששבו מבריטניה. 9 מאומתים שבו מיוון, 8 מטורקיה והשאר מספרד, ארה"ב, גרמניה, צרפת ועוד.
בתוך כך, אישור החירום של ה-FDA לחסן ילדים מתחת לגיל 12 עשוי להגיע כבר בחורף – כך אמר הלילה גורם במנהל המזון והתרופות האמריקני, ה-FDA, בריאיון לרשת NBC. לדבריו, בסוכנות מקווים להגיע בהקדם האפשרי לאישור מלא של החיסון לילדים, ולהחליף את אישור החירום.
נקודה משמעותית נוספת שעליה יש לשים דגש, לפי הגורם הבכיר ב-FDA, היא שאחד הגורמים שגורם למשפחות רבות לחשוש מפני החיסון היא שהחיסונים שנמצאים בשימוש נכון לשלב זה קיבלו אישור חירום ולא אישור מלא. הגורם עוד הדגיש כי אם יתקבל אישור מלא, החשש הקיים מפני התחסנות בקרב רבים עשוי להיעלם.
בדו"ח מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה שפורסם הבוקר נכתב על "עלייה במספר החולים החדשים במצב קשה – בשבועיים האחרונים חלה עלייה תלולה במספר החולים החדשים במצב קשה בארץ, בשל התפשטות וריאנט דלתא בישראל, והעלייה במספר הנדבקים. הגם שלפי שעה מדובר במספרים מוחלטים קטנים, התפתחות זו הינה מרכיב נוסף המשקף את התפשטות המגפה בארץ בעת האחרונה. המאושפזים במצב קשה החדשים מהווים מדד מהימן לכך, שכן אינם תלויים במדיניות הבדיקות ומשקפים תחלואה חדשה".
"האצת החיסונים – נוכח גל התחלואה הצפוי בעקבות התפשטות זן דלתא של נגיף הקורונה, האצת ההתחסנות הינה הפתרון המרכזי לצמצום הסיכון מפיתוח מחלה קשה ומתופעות ארוכות טווח אצל הנדבקים. ככל שרבים יותר באוכלוסיה יתחסנו, כך יידבקו פחות אנשים עד להגעה לאיזון מחודש מול זן זה של הנגיף. מומלץ לאוכלוסיות הסיכון להתחסן בהקדם, וגם לאחרים – כולל בני נוער בגילאי 15-12 – על מנת לצמצם את הסבירות להתפתחות תופעות ארוכות טווח בעקבות הקורונה".
"בלימת העלייה בהיקף ההדבקה – הפעולות הננקטות בימים אלו לקטיעת שרשראות ההדבקה נועדו להאט את קצב התפשטות המגיפה, ולאפשר למעוניינים בכך להתחסן טרם התפשטות הנגיף, כך שיוכלו להימנע מהסיכון שבהידבקות. אנו ממליצים על המשך עטיית מסכות בחללים סגורים (גם מחוסנים ומחלימים) ועל שיתוף פעולה בבדיקות ובחקירות האפידמיולוגיות, לשיפור האחיזה בהתפרצות. מקדם ההדבקה עודנו גבוה וערכו סביב 3.1 ומשקף הכפלה של מספר המאומתים והחולים מתוכם כל 10 ימים בקירוב".
"בעולם, ממשיכה התפשטותו של וריאנט דלתא של נגיף הקורונה – נראה כי הוא מידבק מאוד – ככל הנראה ב-%50 יותר מהוריאנט הבריטי. עדויות ראשוניות מעלות שוריאנט זה אף אלים יותר (מצריך יותר אשפוזים) פי 2 ביחס לוריאנט הבריטי, עבור לא מחוסנים. מסתמן כי חיסוני פייזר יעילים (%93%-96 (במניעת מחלה קשה מוריאנט זה, אך נדרשת קבלת שתי המנות להגנה מקסימלית, שכן בקרב מחוסנים במנה אחת בלבד, מועילות החיסון פוחתת משמעותית. לצד זאת, מסתמן שגם מחוסנים עלולים להידבק בוריאנט זה ולהדביק אחרים, בשיעור לא ידוע. השפעת החיסון ניכרת במדינות המחוסנות, כגון בריטניה וארה"ב, כאשר היקפי התמותה בהתפרצויות כעת נמוכים בהשוואה להתפרצויות קודמות".
מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה הינו גוף שהוקם על ידי אגף המודיעין בצה"ל על מנת לסייע למשרד הבריאות במחקר מערכתי ורפואי על אודות התפשטות מחלת נגיף קורונה (COVID-19) בארץ ובעולם. כיום פועל המרכז תחת מעטפת מרכז השליטה שהוקם במשרד הבריאות ומספק למשרד, למועצה לביטחון לאומי ולשאר משרדי הממשלה מידע, ניתוח נתונים, תובנות והמלצות, שנועדו לגיבוש מדיניות לאומית במשרדי הממשלה להמשך המאבק בקורונה. מטרתו העיקרית של המרכז היא לבצע מחקרי עומק על התפשטות מגפת קורונה לשם זיהוי סיכונים והזדמנויות.