שיתוף
תגובות
תוכן שיווקי » 10 טיפים לנסיעה בטוחה בכבישי ישראל
עירנות, ריכוז ושמירה על הכללים הם רק חלק מהדברים שבהם יש להצטייד כשיוצאים לכביש. הנה עוד כמה דברים שחשוב לזכור לפני שמתניעים
נהיגה בטוחה | צילום: Shutterstock

באדיבות יוני אביב

כשהייתי נהג חדש, בכל פעם שביקשתי מאבא שלי את המפתחות לרכב, הוא היה נפרד ממני במילים "סע לאט". אני מניח שהוא פשוט הרגיש שהוא לא יכול לשחרר אותי בלי זה, ואולי זאת סתם היתה מחווה לשיר ההוא של אריק איינשטיין ומיקי גבריאלוב, אבל מה שהוא בעצם התכוון להגיד זה "סע בזהירות". המלצה רלוונטית מאוד, אם רק מסתכלים על הסטטיסטיקה העגומה של תאונות הדרכים בארץ. רק בשנת 2022, 348 אנשים מצאו את מותם בתאונת דרכים. זה אומר אדם אחד כמעט כל יום. בנוסף, בכל שלושה ימים נהרג הולך רגל, ובכל שבוע נהרג ילד או מתבגר. במרוצת השנים, כשכבר התחדשתי ברכב משלי ולא הייתי צריך לבקש מאבא את המפתחות, ההמלצה ההיא כמעט נשכחה, אבל אני עדיין יוצא בכל יום לכביש עם הבנה שיש כמה דברים שחשוב להקפיד עליהם, כדי להגדיל את הסיכוי שלי לחזור בערב הביתה בשלום. בכתבה הזאת אתעכב מעט על 10 טיפים לנסיעה בטוחה בכבישי ישראל. 

כסו את עצמכם


מבחינה ביטוחית, הכוונה. החוק בישראל לא מאפשר לצאת לכביש בלי ביטוח חובה, אבל אם אתם רוצים לוודא שלא תישארו לבד במקרה של תאונה חלילה, עדיף לכסות את עצמכם עם ביטוח צד ג' לרכב לפחות – או כפי שבוחרים רוב הישראלים – ביטוח מקיף לרכב. 

שמרו על עירנות

מכירים את זה שתמיד אומרים שרוב תאונות הדרכים מתרחשות בסביבת המגורים שלכם? ובכן, זה הרבה בגלל ששם אנחנו מרגישים שאנחנו "מכירים בעל פה" את הכבישים, התמרורים והרמזורים, שאנחנו מאבדים ריכוז ועוברים לנהוג כמעט בצורה אוטומטית. אז לא, גם בפעם המיליארד באותה הצומת יש להיות עירניים, ולזכור שאנחנו אולי נוהגים אותו הדבר, אבל סביבת הכביש, המדרכות, הולכי הרגל והרכבים שמסביב – אף פעם לא זהים לחלוטין. 

עוד מבחזית החדשות

שמרו מרחק

המדבקות האלה עם הכיתוב 'שמור מרחק' שאתם רואים לפעמים על הפגוש האחורי של הרכב שלפניכם? הן לא שם משיקולי עיצוב הרכב. הן שם כדי להזכיר לכם שמדובר באחד הכללים הכי חשובים בנהיגה. הקפידו על מרחק של 2 שניות לפחות מהרכב שלפניכם, ואפילו כפול מזה אם מזג האוויר מאתגר, הכביש רטוב וכד'.

הכירו את רכבכם

כולנו מחפשים תמיד רכב שדורש מאיתנו "רק לשים דלק ולנסוע", אבל האמת היא שכדי להרגיש בטוחים ומוכנים יותר לכל תרחיש חשוב להכיר עוד כמה מערכות ברכב חוץ מאלה שקשורות לתדלוק. מפשיר האדים, מתגי כוונון המראות, נוריות החיווי וההתראה, מערכות הבטיחות וכו'. 

שבו כמו שצריך

כשהיינו ילדים שמענו את זה מהגננת. כשאנחנו נוהגים זאת המלצת בטיחות. ודאו ששורש כף היד שלכם מגיע לחלק העליון של ההגה כשהשכמות שלכם צמודות למושב, והרגליים לא ננעלות ומתיישרות כשאתם לוחצים על הדוושות. 

צאו רק לעקיפות בטוחות

הכביש הוא לא משחק וידאו, ואין כאן עוד "פסילות". לכן, חשוב לצאת לעקיפה רק כאשר שדה הראייה מאפשר זאת, כשאנחנו לא מסכנים את הרכב הנעקף או את הרכבים המגיעים ממול, ומבלי להיצמד מדי לרכבים אחרים. 

העריכו את תנאי הדרך

עבודות של הרכבת הקלה, כבישים מקורצפים, שינויים בהסדרי התנועה או סתם אספלט שמתקשה להכיל את מזג האוויר הם גורמי סיכון בנהיגה. כשאתם נתקלים בכאלו, הורידו מהירות והגבירו עירנות. 

עוד מבחזית החדשות

שימו לב בחניונים

משום מה נהגים רבים נוטים להתייחס לחניונים (תת קרקעיים או רגילים) כמו לאזור שבו לא חלים חוקי התנועה. אלא שדווקא בחניונים בהם לא תמיד יש תמרורים או ראות מספקת ,יש להיזהר שבעתיים. אגב, הדבר נוגע גם למקרים בהם אתם חולפים עם הרכב ליד יציאה מחניון, או יוצאים בעצמכם מחניון לכביש או מדרכה. 

הורידו יד מהנייד

נהגים רבים מפחדים מהעונשים הקבועים בחוק על עבירה של שימוש בטלפון בזמן הנהיגה, אבל מה שבאמת אמור להפחיד אותם זה הסטטיסטיקה של המעורבות בתאונות דרכים בגלל סמארטפון. פשוט. לא. נוגעים. בזמן הנהיגה. 

נהגו רגועים

כלומר, אל תתניעו בכלל אם אתם עצבניים, עייפים, לא מרגישים טוב, או נורא ממהרים לאנשהו. כל הדברים האלה עלולים לסכן אתכם ואת שאר דיירי הכביש, וזה פשוט לא שווה את זה. 

לסיכום, הכביש הוא אזור מלא בסכנות, אבל כאלה שאפשר להימנע מהן די בקלות אם רק מקפידים על כללי אצבע פשוטים, לא מעגלים פינות ומבינים מה הכי חשוב: החיים שלכם. אז סעו לאט. כלומר, סעו בזהירות. 

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
האדם העשיר ביותר הוא לא זה שיש לו הכי הרבה, אלא זה שצריך הכי פחות

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים