סקר חדש שמתפרסם הערב מצביע דווקא על האבסורד השורר במערכת הפוליטית בישראל. שני הכוכבים שלו הם נפתלי בנט ובנימין נתניהו. בנט מקבל את שכר התיווך, ועולה לשבעה מנדטים. נתניהו מתחזק ל 34 מנדטים. ראש ממשלה עם 7 מנדטים, המפלגה הגדולה ביותר בישראל עם 34 – באופוזיציה. זוהי פרצופה של השיטה הפוליטית העקומה בישראל.
הנתונים:
התיווך של בנט מתורגם למנדטים: על פי סקר שהוצג ב "חדשות 12" הערב, ראש הממשלה נפתלי בנט מתחזק בשני מנדטים מ-5 ל-7. יש עתיד של לפיד יורדת מ-18 מנדטים ל-17 וכחול לבן של גנץ מ-9 ל-7. השינוי היחיד בקרב מפלגות האופוזיציה לעומת הסקר הקודם נרשם בליכוד בראשות נתניהו – שמתחזק במנדט מ-33 ל-34. שאר המפלגות ללא שינוי לעומת הסקר הקודם.
41% מהציבור סבור שראש הממשלה נפתלי בנט היה צריך לקחת על עצמו את התיווך בין רוסיה לאוקראינה – כך עולה מסקר שערך עבור חדשות 12 מכון מדגם.
העמדה כלפי השאלה שונה מאוד בקרב מצביעי מפלגות הקואליציה והאופוזיציה:
כשנשאלו האם נכון היה על בנט לקחת על עצמו את תפקיד המתווך במלחמה באוקראינה, השיבו -60% ממצביעי הקואליציה שהשתתפו בסקר השיבו שכן, רק 23% ממצביעי האופוזיציה השיבו את אותה התשובה. 62% ממצביעי האופוזיציה ענו על הסקר שבנט לא היה צריך לקחת על עצמו את תפקיד המתווך.
בשאלה כיצד מדינת ישראל צריכה להגיב כלפי הפליטים שמגיעים מאוקראינה:
קרוב לרבע מהמשיבים השיבו שישראל צריכה לעמוד במכסה שקבעה הממשלה ולהכניס 5,000 איש שאינם זכאי חוק השבות ושאין להם קרובים בישראל. 25% ענו שישראל צריכה להכניס רק את זה חוק השבות – 39% ממצביעי מפלגות האופוזיציה בחרו באופציה הזו לעומת 11% בלבד ממצביעי מפלגות הקואליציה. 24% מהמשיבים ענו שישראל צריכה להכניס יותר פליטים ממה שנקבע בהחלטת הממשלה, ורק 13% ענו שישראל צריכה להכניס פליטים ללא הגבלה.
53% מהמשיבים טענו שהעמדה הישראלית הנוכחית שמזדהה עם אוקראינה אך לא מגנה את רוסיה היא הנכונה מבחינת ישראל. 25% מהנשאלים ענו שישראל צריכה להזדהות יותר עם אוקראינה, מרביתם מצביעי מפלגות הקואליציה. רק 6% השיבו שישראל צריכה להזדהות פחות עם אוקראינה, ו-16% לא הביעו עמדה בנושא.