משרד הבריאות מנטר את מועילות החיסון נגד נגיף הקורונה באופן שוטף. מניתוח אפידמיולוגי של שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, החל מה-6 ביוני, יש ירידה במועילות החיסון במניעת הדבקה ל-64% ובמניעת מחלה עם תסמינים ל-64%. הירידה נצפתה בו-זמנית עם התפשטות ווריאנט דלתא בישראל. עם זאת, מועילות החיסון במניעת אשפוזים ותחלואה קשה בנגיף הקורונה נאמדת ב-93%. "משרד הבריאות קורא לכל מי שבא במגע עם חולה מאומת, לרבות מחוסנים, להיבדק. במיוחד בקרב מחוסנים שחשים בתסמינים", נמסר.
משרד הבריאות מבהיר כי אין כל המלצה או החלטה בשלב זה לחסן במנה שלישית את הציבור בישראל. יצוין כי אין למתן מנה שלישית פרוטוקול רפואי או אישור של הרשויות הרגלוטוריות. משרד הבריאות מקדם מתן מנת חיסון נוספת לאנשים עם ירידה במערכת החיסון (מדוכאי חיסון), בהם הייתה תגובה נמוכה לפרוטוקול החיסון הרגיל.
ראש הממשלה, נפתלי בנט, ושר הבריאות, ניצן הורוביץ, כינסו היום דיון בנושא חיסונים לנגיף הקורונה בהשתתפות ראש המל"ל, ממונה הקורונה, מנכ"ל משרד הבריאות, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות וגורמי מקצוע נוספים.
ראש הממשלה ושר הבריאות החליטו כי משרד הבריאות יקדם שני מחקרים רפואיים שיספקו מידע חיוני לקבלת ההחלטות בעניין החיסונים. את המחקרים תרכז ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור, בשיתוף קופות החולים.
קיום מחקר בקרב חולים מאומתים לנגיף הקורונה שקיבלו חיסון, בהתייחס למרכיבים שונים (גילאים, מחלות רקע, מועד קבלת החיסון ועוד) במטרה לבחון את יעילות החיסון ואת קצב דעיכתו לאורך זמן על אנשים מקבוצות גיל שונות ועם מחלות רקע שונות. בדיקת החיסוניות התאית בקרב מחוסנים לאורך זמן ע"י בדיקה סרולוגית.