הממשלה אישרה היום (ראשון) את הצעת ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרי הביטחון והאוצר ליישום הרפורמה באגף השיקום במשרד הביטחון. ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש לפני זמן קצר עם יו״ר ארגון נכי צה״ל עידן קלימן.
במסגרת ההחלטה יועבר באופן מיידי סכום של כ-300 מלש"ח לאגף השיקום בדגש על טיפול בנפגעי פוסט-טראומה. תקציב זה יהיה בבסיס תקציב המדינה. במקביל, הממשלה מנחה את שר הביטחון לקדם תיקוני חקיקה רלוונטיים שיסייעו לנכי צה"ל וכן לקדם את המשך יישום רפורמת "נפש אחת" בנושאים שטרם טופלו – ולהביא לאישור הממשלה את המשאבים הדרושים למימוש התכנית כולה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו: "ההחלטה היום היא בשורה ענקית, אני מודה לך ולארגון נכי צה"ל על המאמץ הגדול להגיע ליום הזה. זו תחילתה של רפורמה גדולה. רפורמה לא מתבטאת רק במשאבים, לא מתבטאת רק באחריות והפיכת סדרי עולם, אלא לדעתי בהפיכה יסודית אחת – הבירוקרטיה צריכה לשרת אתכם ולא אתם את הבירוקרטיה. נכי צה"ל חשובים ויקרים לנו, הרפורמה תבטיח את הסיוע המגיע להם. אנו מחויבים לחיילינו וללוחמינו הגיבורים ונמשיך לפעול למענם וללוות אותם בכל דרך אפשרית״.
יו״ר ארגון נכי צה״ל עידן קלימן: "אדוני ראש הממשלה אני רוצה באמת להודות לך, לשר הביטחון, לשר האוצר שהתעלה מעל האירוע ולשר לעניינים אזרחיים, לכל המשרדים והצוותים – עבדנו קשה מאוד בשביל הדבר הזה".
בתוך כך, הממשלה אישרה היום את מתווה הסיוע של משרד האוצר לענף התעופה בעקבות משבר הקורונה והפגיעה החריגה בענף התעופה הישראלי. במסגרת אישור המתווה אושרו ההסכמים שנחתמו בין משרד האוצר לבין אל-על וישראייר, במסגרתם תרכוש המדינה בסכום מהוון וקבוע מראש, כרטיסי טיסה עבור עובדי מערך אבטחת התעופה, לתקופה של 20 שנה. סכום זה לא ישתנה אף אם יהיה שינוי בהיקף הכרטיסים הנדרש בהתאם להנחיות הביטחון.
בגין ההסכם עם אל-על תשלם המדינה כ-685 מיליון שקל ל-20 שנה, לעומת תשלום של כ-90 מיליון שקל בשנת 2019, ולישראייר תשלום של 52 מיליון שקל ביחס לתשלום של כ-7 מיליון שקל בשנת 2019.
משרד האוצר התנה את העברת הסכומים לחברות בכך שגם בעלי המניות יתרמו לחיזוק היציבות הפיננסית של החברות. על כן, המתווה כולל התחייבות של בעלי המניות לבצע הנפקת מניות להגדלת הון החברות בהיקף של 50% מסכום הסיוע שניתן לכל חברה, וכן התחייבות להימנע ממשיכת דיבידנדים ל-5 השנים הקרובות.
המתווה גובש לנוכח התארכות משבר הקורונה והפגיעה החריגה בענף התעופה, ובשל כך פעל משרד האוצר משרד האוצר להעמיד תכנית סיוע כלכלית שתאפשר תזרים מיידי שיקל על פעילותן של חברות התעופה בתקופה זו, והוא מחליף את המתווה שהוצע בעבר לאל-על להעמדת ערבות מדינה ייעודית להלוואה שתיקח מהבנקים.
שר האוצר, ישראל כ"ץ: ״מתוך הבנה שענף התעופה נמצא במצב קשה וייחודי, וכדי להבטיח את חוסנה של התעופה האזרחית בישראל, משרד האוצר יעניק סיוע שיקל על פעילות חברות התעופה בתקופה זו. נמשיך לעשות כל שביכולתנו כדי לתת יד ולתמוך בהתמודדות עם השלכות משבר הקורונה".