משרד הבריאות מעדכן כי אתמול אותרו 323 מאומתים חדשים, מתוך 69,247 תוצאות בדיקות שהתקבלו אתמול. היום, נכון לשעה זו: 31 חולים שמצבם מוגדר קשה. 16 מונשמים. 6,429 נפטרים במצטבר מפרוץ המגפה. 5,627,412 מתחסנים מנה ראשונה. 5,174,627 מתחסנים מנה שנייה.
בתוך כך, חוקרי האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה, המנטרים את מצב תחלואת הקורונה בישראל, פרסמו הערב דו"ח עדכני לתאריך 3.7.21. הניתוח העדכני הועבר למל"ל.
הנקודות החשובות:
א. התייצבות של מקדם הדבקה של כ-1.5, המוביל להכפלה במספר הנדבקים היומי כל שבוע.
ב. כצפוי, בזכות התפלגות גילאי נדבקים וחיסון, העלייה בתחלואה קשה ובינונית איטית משמעותית. לא ניתן עדיין להעריך עד כמה גל ההדבקה הנוכחי יוביל לתחלואה. למרות הסתייגות זו, מקדם ההדבקה שמוערך על ידי התחלואה הבינונית+קשה עוקב אחרי ההדבקה (בעיכוב של 5 ימים).
ג. ללא שינוי באופן ההתנהגות – הקפדה על מסכות, תו ירוק מרוכך – בסבירות גבוהה. לא נצפה האטה ונראה שקשה למנוע הגעה לכ-1000 נדבקים יומיים בתוך כשבועיים. נציין כי אפקט המסכות לא ניכר כרגע.
ד. המתנה ללא שינוי בשלב זה תחייב נקיטת צעדים יותר קשים בהמשך להשגת אפקט דומה.
ה. אין מספיק מידע בשלב זה לגבי ההשפעה של התחלואה, ולכן כדאי למקד מאמצים במניעת הדבקה לאוכלוסייה פגיעה, ובייחוד דגש בבתי חולים ובתי אבות.
ו. החיסונים ניכרים כפחות יעילים במניעת הדבקה מאשר בעבר, כ-60-80%, לעומת הערכות בווריאנט אלפא של מעל 90%. בשלב זה אין בחינה בישראל של יעילות החיסון בתחלואה קשה, אך בעולם ניכר שהגנה זו דומה לעבר.
מחברי הדו"ח הם פרופ' ינון אשכנזי, פרופ' דורון גזית, פרופ' מיכאל אסף ופרופ' נדב כץ ממכון רקח לפיזיקה, יחד עם פרופ' רונית קלדרון-מרגלית ופרופ' רן ניר-פז מבית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית באוניברסיטה העברית בירושלים ומבית חולים הדסה, בשיתוף עם ד״ר הילה דה-ליאון מ-INFN-TIFPA באוניברסיטת טרנטו (איטליה).