לראשונה מאז החל מבצע חיסוני הקורונה, משרד הבריאות קובע: קיים חשש כי בקרב הרופאים יש שאינם מחוסנים ועלולים להידבק, "העומס הנגיפי וסכנת ההדבקה עלולים להיות גבוהים יותר מאשר באדם מחוסן". לפיכך, לפי משרד הבריאות, על הנהלות בתי החולים וקופות החולים לפעול שהעבודה של רופאים אלה "תיעשה במסגרת ובאמצעים שאינם מסכנים את החולים והצוות".
ב'ישראל היום' דווח כי הדרישה להרחיק רופאים לא מחוסנים מחולים וממטופלים בסיכון, הנחשפת כאן לראשונה, היא חסרת תקדים – לא רק במגיפת הקורונה אלא בתולדות מערכת הבריאות בישראל. הדרישה הועברה אתמול למנכ"ל קופת החולים הכללית, פרופ' אהוד דוידסון, ולמנהלי בית החולים הציבורי לניאדו בנתניה, פרופ' צבי שמעוני ונדב חן. המניע: תלונות על שני רופאים בכירים – רופאה המטולוגית מבית החולים קפלן ברחובות, בבעלות "כללית", ורופא אורתופד מבית החולים לניאדו. לפי משרד הבריאות, השניים קוראים להימנע מקבלת חיסונים נגד קורונה ובכך "מטעים את הציבור ועלולים לסכנו".
משרד הבריאות דרש ממנכ"ל כללית וממנהלי לניאדו "להבהיר כי לפעילות של הרופאים אין כל קשר לקופה או לבית החולים", היות שלפי התלונה, בפרסומים שלהם על החיסונים, עושים שני הרופאים שימוש בתוארם, מומחיותם ומקום עבודתם. את התלונות חסרות התקדים העבירו אתמול עו"ד אייל חקו וד"ר איריס לייטרסדורף, ראשי הוועדה המייעצת לבדיקת הטעיית הציבור בפרסום מוצרי בריאות, טכנולוגיות רפואיות ומקצועות הרפואה. השניים חברים בוועדה המרכזית שפועלת במשרד הבריאות נגד רופאים שמפיצים מידע נגד חיסונים והתחסנות.
בתלונה לפרופ' דוידסון, מנכ"ל כללית, כתבו אתמול ראשי הוועדה במשרד הבריאות כי הפרסומים נגד החיסון לקורונה ברשתות החברתיות של ד"ר מיכל הרן, רופאה בכירה במכון ההמטולוגי בבית החולים קפלן, כוללים "קביעות בלתי מבוססות שיוצרות אפקט של הפחדה בקרב הציבור", וכי "פרסומיה זכו להדים רבים בקבוצות שוליים, חלקן שרלטניות, המביעות באופן תדיר התנגדות לתוכנית החיסונים ונוקטות שיטות הפחדה וערעור הביטחון במערכת הרפואית".