אם לא יהיה שינוי של הרגע האחרון, היום (שני) יחתמו שתי המפלגות על הסכם ריצה משותפת בבחירות לכנסת ה-25. על פי ההסכם סיעת דגל התורה תוותר לאגודת ישראל ולחסידות בעלזא, במהלך שבו תוכל לבחור מוסד אחד שיכלל ברשת החינוך העצמאי וילמדו בו לימודי ליב"ה, בהתאם לאישורו של האדמו"ר מבעלזא בעבר. לגבי יתר המוסדות החסידיים, התחייבה דגל התורה שתפעל בהסכם הקואליציוני להגדלת התקציב למוסדות הפטור.
בהסכם אשר קיבל את ברכת הרבנים, עליו אמורים לחתום דוד שפירא מצד דגל התורה, וחנוך זייברט מאגודת ישראל, נקבע, כי נושא תקצוב תלמודי התורה, מוסדות הפטור ומוסדות המוכש"ר יהווה תנאי לכניסת יהדות התורה לקואליציה. על פי ההסכם "מדובר בפתרון מוסכם על כל חברי סיעת יהדות התורה לתקצוב תלמודי התורה ואנחנו בטוחים כי בעזרת השם יוסדר במו"מ הקואליציוני". עוד נאמר בהסכם כי המתווה עם חסידות בעלזא הוא "פתרון המוסכם על כל חברי סיעת יהדות התורה, אנו בטוחים כי בכוחות משותפים נצליח להביא בסיעתא דשמיא להקמת ממשלה וקואליציה שתפעל לפתרון מצוקת החינוך החרדי" לשון ההסכם.
ההסדר בין המפלגות הושג בין הייתר, בעקבות לחץ כבד שהפעיל ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו, במסגרתו התחייב כי אם ייבחר לראש ממשלה ישווה את תקציב המוסדות החרדיים שלא לומדים ליבה לזה של החינוך הממלכתי. כך למעשה מתייתר הצורך של חסידות בעלז להקים מסלול חדש, דבר שהכעיס את שותפיהם הליטאים, המיוצגים על ידי דגל התורה.
אם לא ימצא פתרון להשוואת התקציבים, התחייבו בדגל התורה לשלב בחינוך העצמאי את מוסדות בעלזא מאחת הערים בארץ, למעט בני ברק וירושלים. בבעלזא התחייבו שלא יצטרפו למתווה הלימודים עליו הסכימו עם משרד החינוך.
הסיבה למחלוקת האידאולוגית בין הסיעה החסידית לליטאית, היא מכיוון שהגרי"ג אדלשטיין שליט"א מתנגד נחרצות ל"לימודי ליבה תמורת תקציבים" ואילו האדמו"ר מבעלזא כבר אישר את המתווה, כאמור. ההסכם שגובש היום בא לגשר על פערים אלו.
הערב אמורים להתכנס חברי המרכז הארצי של אגודת ישראל, ומחר מועצת גדולי התורה של דגל התורה, במטרה לאשר את רשימת המפלגה לקראת הגשתה ביום רביעי או חמישי.