שיתוף
תגובות
חדשות » חדשות בארץ » ביה"ח מתריע: "אם נקרוס, כולם יקרסו"
פניה לממשלה
פנייה דחופה לממשלה: "אנו עומדים בפני קריסה כלכלית בעקבות הגל החמישי". "אם לא נצליח להעניק טיפול, מערך האשפוז הרגיל לא יעמוד בקצב"
חולה בבית חולים. אילוסטרציה | צילום: Fit Ztudio, שאטרסטוק

בתי החולים הסיעודיים והגריאטריים מתריעים בפני הממשלה: "אנו עומדים בפני קריסה כלכלית, עקב ההוצאות המיוחדות בגל החמישי של הקורונה". לדברי הנהלות בתי החולים, כתוצאה מכך עלולה להיות פגיעה קשה באלפי המטופלים המאושפזים אצלם, צעד שיפגע בכל מערך האשפוז בחולים בישראל.

ל"ישראל היום" נודע כי בשנתיים האחרונות קיבלו המוסדות ובתי החולים הגריאטריים שאינם ממשלתיים תמיכה מיוחדת בגלל משבר הקורונה, המוערכת בכ-200 מיליון שקלים בשנה, ואילו השנה החליטו במשרד האוצר לא לתקצב זאת פעם נוספת. כך מפרסם פרשן וכתב הבריאות של "ישראל היום", רן רזניק.

בעקבות זאת, התריע אתמול איציק כהן, מנכ"ל העמותה לגריאטריה בישראל, המייצגת 54 מוסדות גריאטריים בבעלות ציבורית ופרטית, כי "קריסה כלכלית של בתי החולים הגריאטריים, משמעותה המיידית – פינוי מאות חולים מורכבים ומונשמים לבתי החולים הכלליים, צעד שיגרום באחת לקריסה של מערך האשפוז הארצי כולו, ותרחיש אימים אפוקליפטי שבו מדינת ישראל תידרש לבחור מי יזכה לטיפול רפואי ומי לא. ההתפשטות המהירה של וריאנט האומיקרון גורמת לעצירת האשפוזים והכנסת מחלקות לבידוד, והדבר גורם להוצאות רבות, ירידה חדה בהכנסות ולחץ עצום בבתי החולים בארץ, בגלל חוסר היכולת להעביר אלינו חולים, ובפרט את החולים המונשמים".

במוסדות אלו מאושפזים כבר עתה כ-400 חולי קורונה, ובמקביל נעדרים כ-200 עובדים בעקבות הידבקות בנגיף.

שלשום כתבה גם ד"ר גלית קאופמן, מנכ"לית "בית בלב", רשת המרכזים השיקומיים והדיור המוגן של קופ"ח מכבי, למנכ"ל משרד האוצר, רם בלינקוב: "מערך הגריאטריה התקיים בפערים תקציביים עצומים גם לפני הקורונה, אלא שהמענקים המיוחדים אפשרו להמשיך לקיים מחלקות באופן מקצועי".

ד"ר קובי חביב, מנהל המרכז הרפואי הרצוג בירושלים, אמר ל"ישראל היום" כי "כבר עכשיו יש אתגר גדול של תחלואה כבדה, כשמחלקות הקורונה מתמלאות בקצב מואץ ויש מחסור עמוק בצוות הרפואי".

עידו שריר, מנכ"ל בית החולים השיקומי רעות בתל אביב אמר כי "הוכחנו בשנתיים האחרונות שאנו בחזית הטיפול באוכלוסיות המורכבות ביותר במערכת הבריאות, ומצפים שמנגנוני התקצוב יופעלו גם בגל החמישי של הקורונה".

בוריס לוין, מנכ"ל רשת המרכזים הגריאטריים "גולדנקייר", הוסיף: "קריסה של המוסדות הגריאטריים תביא להצפה של בתי החולים בחולים קשה ולקריסת כל מערכת הבריאות, כפי שכבר קרה בגל הראשון של הקורונה באיטליה ובספרד".

ממשרד האוצר נמסר בתגובה לדברים: "המשרד השקיע 29 מיליארד שקלים בהתעצמות ובמוכנות מערכת הבריאות לקורונה. לגופה של הפנייה האמורה – תיעשה בחינה של הנושא לאחר בחינת הנתונים הפיננסיים של הגופים האמורים ולאורם".

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אם אתה נראה היום כפי שהיית נראה אתמול, בשביל מה לך המחר?

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים