בחרנו לחתום את חג סוכות שהיה עמוס בטעמים וחוויות גסטרונומיות חדשות, עם סקר קולינרי כשר למהדרין אבל עוד נגיע לזה. אוכל הוא מוטיב מרכזי בחיינו. הוא מחבר, מלכד, מנחם ואף יותר מזה.
פרשני התורה דואגים לפרט באריכות את מרכיבי המנות המוזכרים בסיפורי התנ"ך החל מאברהם אבינו גדול המארחים בדור שפותח שולחן מלכים ומגיש את שיא הקולינריה של אז! אבל הזמנים השתנו… במרוצת הזמן אוכל עבר תהליכי אבולוציה שונים ומגוונים בעולם בכלל ובתוך עמנו בפרט.
הפסיפס האנושי המורכב מעדות רבות יצר קיבוץ גלויות קולינרי. גם ההלכה עזרה לנו למצוא פתרונות יצירתיים למנות דשנות, דוגמא לכך באיסור בישול בשבת שבעקבותיו נולד תרבות הצ'ולנט. לכן שהיחס לאוכל הוא מצווה, אין פלא שתחום הקולינריה התפתח כל כך הרבה במגזר החרדי, החל במוצרי פרימיום בכשרות מהודרת שניתן להשיג ברשתות השיווק ועד מגזיני אוכל ייעודיים לציבור שומר תורה ומצוות.
היום יש בתי ספר ללימודי בישול למהדרין, תכניות רדיו עם שפים מהציבור החרדי לגווניו, ואפילו נפתח איגוד קולינרי חדש וכשר! רגע לפני שיחתם סופית בפתקא טבא, השנה החולפת, לא מספיק לסכם אותה בסגרים, תחלואה, מבודדים, תו ירוק, נגיף דלתא וכו' אם יש משהו שהשנה הזאת חיזקה בתודעה היא שאנחנו לא רוצים מאושפזים, רוצים אושפיזין
רגע לפני שחג סוכות נגמר, והאורחים חוזרים שבעים למעונם זה הזמן לסכם את השנה הקולינרית בציבור החרדי .10 הנבחרים – הסקר בו אתם קובעים מי הם עשרת הנבחרים הקולינרים שלכם.
תוצאות הסקר יפורסמו במגזין האוכל 'טועמיה' בר"ח חשוון תשפ"ב. בין המשיבים יוגרל סופ"ש פנסיון מלא במלון למהדרין, אז קדימה הצביעו והשפיעו: https://n.bahazit.com/3i8bqRg
תגובה אחת
הצבעתי