תחילתו של האירוע בחשד שעלה אצל מפקחי משרד החקלאות בנוגע למשאית שהובילה דגים מעזה לשטחי יהודה ושומרון. בעקבות החשד עקבו מפקחי המשרד אחר המשאית, שעשתה את דרכה ממעבר כרם שלום והייתה אמורה להמשיך למעבר ביטוניה בכדי להעביר את הסחורה לאזור יהודה ושומרון.
במהלך הנסיעה ביצעה המשאית עצירה במושב יד רמב"ם ליד רמלה, שם החלה בפריקת הסחורה. המפקחים שנכחו במקום המתינו לראות מי מגיע לאסוף את הדגים. בהגיעו של הרכב המעמיס, רכב של חברת שיווק דגים מעכו, פשטו המפקחים על הזירה ועצרו את שני הרכבים.
על פי החקירה, חברת השיווק תכננה לשווק את הסחורה בתוך תחומי ישראל בניגוד לחוק. במשרד החקלאות מדגישים, כי על מנת לשמור על בריאות הציבור, ועל פי חוק, לא ניתן לשווק מוצרים מן החי שמקורם בעזה, כיוון שלא ניתן לפקח על כלל שרשרת הגידול והייצור. נגד שני הנתפסים נפתחו הליכים משפטיים, והרופא הראשי למזון ביחידה הווטרינרית של משרד הבריאות הוציא צו המורה על השמדת שלל הדייג.
בכדי לאפשר מרקם חיים וקשרי מסחר מדינת ישראל מלווה העברת סחורות של מוצרים מן החי בין עזה לאזור יהודה ושומרון באופן קבוע. על פי הנוהל, סחורה מועמסת על משאית שמספרה נרשם, ולאחר ספירת מלאי ותיעוד הסחורה שהועמסה למשאית, היא נחתמת וננעלת באמצעות מנעול "פלומבה" בעל מספר ייחודי. בשער הכניסה לאזור יהודה ושומרון נבדקים המשאית, המנעול והתכולה בכדי למנוע זליגה של הסחורה אל תוך שטחי ישראל במהלך ההובלה.