מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק שנועדה לעגן הסדר שיאפשר למנכ"ל משרד הבריאות להעביר מידע מזהה ופרטי קשר על מתחסנים ועל מי שטרם התחסנו, או התחסנו באופן חלקי, לגורמים רלוונטיים שיבקשו את המידע. בשלב זה- רק רשויות מקומיות ביחס לתושביהן, ומשרד החינוך ביחס לצוותי חינוך. ההסדר מוצע כהוראת שעה לשלושה חודשים.
החוק אושר ברוב של 21 תומכים מול 6 מתנגדים. ההצעה תועבר לוועדת העבודה הרווחה והבריאות להכנתה לקריאה שנייה ושלישית.
בדברי ההסבר נכתב כי "מדובר בגורמים שיכולים לסייע למשרד הבריאות לעודד אנשים להתחסן, למשל באמצעות פנייה פרטנית לבירור סיבת אי-החיסון, או בהצעת שירותי סיוע בהגעה למקום החיסון, והכל לפי הנחיות המנכ"ל". לצורך כך, ייקבע במפורש איסור להפעיל לחץ בנוגע לשימוש בסמכויות הרשות המקומית או משרד החינוך על אותו אדם שמבקשים לעודדו להתחסן".
"עוד מוצע להסמיך את המנכ"ל לדרוש ממוסדות רפואיים וגופים ציבוריים מידע מזהה ופרטי קשר של אנשים שהתחסנו או רשאים להתחסן, כדי לקדם את מבצע החיסונים הלאומי, למשל לגבי אנשים שקופות החולים לא מצליחות להשיג, ולהנפיק למתחסנים תעודות מתחסן".
סגן שר הבריאות יואב קיש הציג את ההצעה ולאחר מכן תקף את החלטת ועדת החוקה שלא להאריך את ההכרזה על הבידוד במלוניות שתפקע הלילה בחצות: "הבידוד הביתי לחוזרים מחו"ל לא מספיק אפקטיבי. אנחנו מוצאים יותר מדי הפרות. לכולם ברור החשש מכניסת וריאנטים שונים וההחלטה לבטל את המלוניות היא פתיחת שער לווריאנטים. זו החלטה שגויה ומסוכנת מאוד לבריאות הציבור. אני תומך באמירה של מציאת צמיד דיגיטלי כחלופה לבידוד וכבר יש פתרונות אך היועמ"ש אמר בפירוש שלא ניתן לעשות זאת ללא חקיקה. אז יש לנו בעיה עם בידוד ביתי, אין מלוניות ויועמ"ש שאומר אין צמיד דיגיטלי. איפה האחריות של הבית הזה בלעצור את החשש הכי גדול של חדירת וריאנטים מחו"ל. אנחנו נחליט היום אם הממשלה מקדמת חקיקה בנושא. הפתרון של הממשלה הוא שכולם ילכו למלוניות ומי שיקבל בדיקה שלילית יוכל לצאת לבידוד בית בשימוש בצמיד דיגיטלי. בואו נוביל חקיקה מהירה תוך שבוע של צמיד בית למי שיצא עם תשובה שלילית במלונית. כל פתרון אחר יכול לגרום לבעיה גדולה עוד יותר".
בנוסף התייחס סגן השר לחג הפורים ואמר: "אנחנו נכנסים לחג הפורים, אם לא נקפיד על החג ולא נמנע מאירועים בעיתים של מסיבות והפרת הנחיות, אנחנו עלולים למצוא את עצמנו בחג פורים רע מאוד. בחג הפורים הזה צריך להיזהר ואסור לעשות מסיבות והתקהלויות, אנחנו שומעים על נטייה לאירועים שבניגוד להנחיות, כנראה יצטרכו להוביל אותנו לעוצר לילה לתקופת הפורים".
ח"כ אעידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת): "עידוד הציבור להתחסן ראויה אך הקריאה צריכה להיות חיובית ולא שלילית, מעודדת ולא מאיימת. במקום להשתמש בכלים דיקטטוריים, על הממשלה לקדם החלטות ענייניות ובהירות. המחסום היחיד מהתחסנות מלאה הוא אובדן אמון הציבור- אני מחכה כבר מ-2017 לחוק איזוק אלקטרוני לגברים אלימים. מאז נרצחו נשים והאזיקון האלקטרוני יכול היה להציל חיים".
ח"כ תהלה פרידמן (כחול לבן): "הילדה שלי נמצאת כבר שנה בבית והיא הולכת ונכבית, נגמרת לי מול העיניים, ולא היה בעניינה דיון אחד. זו לא טעות, זו מדיניות. לא נותנים לנו לכנס את ועדת החינוך שבועות ארוכים, כי הרבה יותר נוח לקבל החלטות כשאף אחד לא מפקח עליך. הילדה שלי שנה שלמה בבית לא מעניינת אף אחד בבניין הזה. לפני שבוע אמרה ד"ר אלרעי פרייס שגם אם כל המבוגרים יתחסנו הקורונה לא מאחורינו. יש לי ילדה בבית שנגמרת לי מול העיניים. יש כל מיני פתרונות, רק צריך שזה יעניין. הילדים צריכים פתרון של חיים עם הקורונה".
ח"כ תמר זנדברג (מרצ): "התלמידות והתלמידים שלימדתי בקניון יכלו להסתובב בקבוצות בקניון אבל ללמוד לא? אני קוראת לכולם להקפיד על ההנחיות ולהתחסן, גם במסגרת ההנחיות מערכת החינוך כושלת וראויה לציון אפס על שנה של אפס התמודדות".