שיתוף
תגובות
אוכל » מתכון מנצח: קינוח טראפלס שוקולד
טראפלס שוקולד | צילום: יח״צ
היופי בקינוח, הוא שניתן לשלוט בכמויות שצורכים ממנו, ולהשאיר גם לאורחים או לימים הבאים
זמן הכנה:
25
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

ניתן להגיש בליווי תותים טריים, להגדלת השובע וכן עם שבבי אגוזי מלך, להגדלת כמות הסיבים התזונתיים. 


הכתבה בשיתוף תמר ידין, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף 

מצרכים

טראפלס שוקולד 12 יחידות

חפיסת שוקולד מריר איכותי, 70% קקאו ומעלה. לא מומלץ שוקולד לאפייה.
100 גרם שזיפים מיובשים.
כף דבש, לפי הטעם ודרגת המתיקות המועדפת.
אבקת קקאו דלת סוכר-אופציונלי.

אופן ההכנה

1
הרתיחו מים.
2
השרו את השזיפים המיובשים במים הרותחים למשך 20 דקות, כדי לרכך אותם. אנו רוצים שיהיו רכים מספיק כדי שנוכל למעוך אותם במזלג בקלות למחית מתוקה.
3
לאחר 20 דקות השרייה, רוקנו את המים העודפים ומעכו את השזיפים, ליצירת מחית.
4
שברו את השוקולד לחלקים קטנים. הכניסו לקערה שניתן להכניס למיקרוגל וחממו את השוקולד במיקרוגל ל-15 שניות.
5
הכניסו את השזיפים החמים לקערה וערבבו היטב. החום מהשזיפים ימיס את שאריות השוקולד.
6
הוסיפו לקערה כף דבש וערבבו היטב. אם התוצאה לא מתוקה מספיק ניתן להוסיף עוד דבש, אבל בדרך כלל כף דבש תתן את האיזון הנכון בין המתיקות של השזיפים למרירות של השוקולד.
7
חלקו את המחית שנוצרה ל-12 יחידות וגלגלו ידנית או באמצעות כף עוגיות מיוחדת את המחית לצורת עיגול.
8
לאחר יצירת הכדורים ניתן להוסיף אבקת קקאו לא מומתקת.
9
המלצה: הכינו יום מראש וקררו במקרר ליממה לפני האכילה, להעצמת הטעם.

קלוריות: 150 קק"ל ליחידה

חלבון: 2 גרם ליחידה

סיבים: 1.5 גרם סיבים תזונתיים ליחידה

פחמימה: 15 גרם ליחידה

הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אם לא נשנה כיוון, סביר להניח שנגיע לאן שאנו הולכים

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים